China este ţara care îi obligă prin lege pe copii să-şi viziteze părinţii bătrâni

Există o ţară, iar aceasta este China, unde autorităţile au decis să modifice legislaţia, astfel încât să-i oblige pe adulţi să-şi viziteze părinţii bătrâni cât mai des, în caz contrar existând riscul ca aceştia din urmă să-i poată trage la răspundere în justiţie.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 16:21
China este ţara care îi obligă prin lege pe copii să-şi viziteze părinţii bătrâni

Potrivit noii legislaţii din China, părinţii care se simt neglijaţi pot să-şi dea în judecată copii. Totuşi, noul amendament nu menţionează cât de des trebuie să aibă loc astfel de vizite.

China, o ţară cu un ritm accelerat de dezvoltare, se confruntă cu problema populaţiei în vârstă, scrie The Independent. Trei decenii de schimbări au accelerat prăpastia dintre generaţii, existând puţine alternative pentru cei în vârstă, pensionarea sau azilele de bătrâni fiind două dintre acestea.

Presa locală a relatat recent un caz despre o femeie în vârstă de 90 de ani, care a fost forţată de fiul ei să locuiască timp de doi ani într-un coteţ de porci.

Există numeroase astfel de cazuri, cu bătrâni abuzaţi sau neglijaţi sau de copii care încearcă să preia controlul asupra bunurilor părinţilor fără cunoştinţa acestora.

Problemele sunt cauzate de faptul că în ultimele decenii durata de viaţă a crescut de la 41 la 73 de ani şi de politica „copilului unic”, care eixtsă din 1979 şi care obligă familiile să aibă un singur copil.