China: Inundaţiile şi alunecările de teren din ultimele zile au provocat circa o sută de victime

Furtunile din China din ultimele patru zile s-au soldat până în prezent cu 28 de decese confirmate, alte 66 de persoane fiind date dispărute, potrivit unui ultim bilanţ oficial citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
11 iul. 2013, 09:23
China: Inundaţiile şi alunecările de teren din ultimele zile au provocat circa o sută de victime

Ploile torenţiale care au traversat ţara începând de duminică au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Potrivit autorităţilor, peste trei milioane de persoane au fost afectate de aceste fenomene.

Provincia Sichuan, din sud-vest, este una dintre cele mai grav afectate. În această regiune, nouă persoane şi-au pierdut viaţa, alte 62 sunt date dispărute şi circa 100.000 au fost evacuate. Şuvoaiele de apă care care au venit de pe înălţimile munţilor Himalaya au distrus poduri şi case. Situaţia cea mai gravă este în oraşul Dujiangyan, aici înregistrându-se un nivel de precipitaţii record pentru această zonă în ultimii 50 de ani.

Alunecările de teren şi inundaţiile se produc mod frecvent în zonele muntoase din China, ucigând în fiecare an sute de oameni, aceste fenomene fiind favorizate şi de defrişările masive.