Chiliman, ATAC la Antonescu: Atenţie să nu-l înlocuiţi pe Băsescu cu un om mai rău, fără caracter

Lansare a candidaţilor USL din sectorul 1, cu atac la Crin Antonescu. Liderul PNL Crin Antonescu a fost criticat dur de Andrei Chiliman şi de de Vlad Moisescu, cei care au fost schimbaţi recent din funcţiile de conducere a PNL-ului. Nu a scăpat de atacuri nici liderul interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu.

RomaniaTV.net
03 nov. 2012, 13:31

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus, sâmbătă, la lansarea candidaţilor USL din sector, că „războiul stupid” al declaraţiilor împotriva ambasadorului SUA, a cancelarului german Angela Merkel sau a preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, face rău ţării şi o aruncă în ridicol.

„Oamenii vor unitate, nu dezbinare. Vor oprirea războiului politicianist. Încetaţi să-i mai împărţiţi în două tabere: în băsişti şi în anti-băsişti. Nu copiaţi năravurile lui Traian Băsescu! Aveţi grijă să nu-l înlocuiţi pe Traian Băsescu cu un individ mai slab pregătit decât el, mai rău decât el, fără caracter, fără bun-simţ. Oamenii cer un proiect naţional, care să unească forţele românilor, pentru a scoate ţara la liman. Puneţi interesul naţional mai presus de interesele mărunte, de multe ori personale sau politicianiste! Staţi la aceeaşi masă şi găsiţi soluţiile de ieşire din criza economică şi în care se zbate, încă, România”, a afirmat Chiliman, la lansarea candidaţilor USL în colegiile din sectorul 1.

Chiliman a adăugat că oamenii s-au săturat de „vorbe goale şi promisiuni deşarte”, având nevoie de soluţii concrete. Chiliman le-a spus candidaţilor USL că cetăţenii doresc să fie trataţi cu respect şi nu promisiuni de mărire de pensii, atunci când acest lucru nu este posibil.

„Nu le promiteţi că le măriţi pensiile, atunci când ştiţi că nu o puteţi face. Aveţi însă grijă ca măcar să nu le scădeţi pe cele de acum. Respectaţi-i pe toţi românii şi nu-i trataţi de proşti sau imbecili, aşa cum procedează unii politicieni neisprăviţi, care stau toată ziua pe ecranele televiziunilor de ştiri”, a adăugat Chiliman.

Cât priveşte candidaţii USL în colegiile parlamentare din sectorul 1, Chiliman şi-a exprimat sprijinul pentru fiecare în parte. Despre Titus Corlăţean, Chiliman a spus că este un om pe al cărui cuvânt se poate baza, punctând că România va rămâne în lumea occidentală dacă îl are ca ministru de Externe pe el. Despre Dan Tudorache, Chiliman a spus că-l sprijină, în ciuda „unor divergenţe” avute în administrarea primăriei.

Edilul de sector şi-a exprimat susţinerea şi faţă de candidatura fostului premier Călin-Popescu Tăriceanu, afirmând că, deşi ar putea fi contrazis de o parte dintre cei prezenţi, consideră că a fost cel mai bun prim-ministru al României post-decembriste. În context, Chiliman a spus că poate Tăriceanu va mai fi prim-ministru.

„În plus, cunoscându-te, Căline, sunt sigur că, după ce vei ieşi senator, nu voi fi tras de mânecă pe stradă de oamenii din colegiul tău şi întrebat de ce n-ai călcat niciodată pe la ei. Nu de alta, dar cu predecesorul tău aşa s-a întâmplat, până şi pomul sădit de el s-a uscat”, a declarat primarul liberal.

Chiliman a afirmat că sprijină şi candidaturile Dianei Tuşa şi a lui Ludovic Orban, informează Agerpres. Despre Orban, primarul de sector a spus că este unul dintre cei mai valoroşi şi conştiincioşi oameni aflaţi în serviciul public şi un „aliat de nădejde” în interiorul partidului.