Chiliman: Singurele manifestări care fac rău PNL sunt acţiunile şi declaraţiile lui Crin Antonescu

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a respins acuzaţiile aduse recent de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, referitoare la "trădătorii" din PNL. Într-o intervenţie la România TV, Chiliman a precizat că obiecţiile sale l-au vizat doar pe Crin Antonescu, nu partidul în ansamblul, iar motivul criticilor a fost faptul că acţiunile actualului lider PNL au făcut ca în Occident, liberalii români să fie percepuţi ca antieuropeni.

14 ian. 2013, 16:08
Chiliman: Singurele manifestări care fac rău PNL sunt acţiunile şi declaraţiile lui Crin Antonescu

„Până în prezent, singurele manifestări ce fac rău PNL au fost acţiunile politice şi declaraţiile lui Crin Antonescu. Să iau declaraţiile sale populiste, fals naţionaliste, împotriva Statelor Unite şi Uniunii Europene astă-vară? Să iau declaraţiile făcute împotriva Angelei Merkel şi ambasadorului american, Mark Gitenstein?”, a declarat Chiliman.

El a spus că preşedintele PNL a evitat să dea seama de motivaţiile acestor gesturi până acum, deşi primarul i le-a semnalat încă de la vremea respectivă. „În tot ce am făcut l-am vizat pe domnul Antonescu, nu PNL. El pune azi semnul egalităţii între domnia sa şi partid. Nu mă miră, astfel încearcă să se ascundă sub pulpana partidului”, a spus Chiliman.

Cel mai recent motiv al nemulţumirii lui Chiliman este afirmaţia lui Antonescu potrivit căruia acordul de coabitare dintre preşedintele Băsescu şi primul-ministru Ponta este „caraghios”. „Este un act foarte serios şi foarte responsabil. E un act extrem de important ce are rolul să garanteze stabilitatea şi îl îndepărtează pe dânsul de fotoliul de preşedinte al României. E un interes strict personal al dânsului care-l face să calce peste valorile liberale şi atunci mă întreb cine a trădat?”, a spus Chiliman despre reacţia lui Antonescu la acordul de coabitare.

Crin Antonescu a declarat că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.

„Excluderea domnului Chiliman nu a mai fost cerută de nimeni, pentru că domnul Chiliman trebuie să-şi apere punctele de vedere, puncte de vedere din punctul meu de vedere absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea PNL. Trebuie să şi le apere dacă are cum şi cu ce într-un congres. De asemenea, toţi cei care sunt invocaţi de domnul Chiliman, care tac, care gândesc precum dnul Chiliman, sunt invitaţi la cea mai democratică dezbatere cu putinţă”, a spus Antonescu.

El a precizat, după şedinţa liderilor PNL, că nu se poate ca el şi Chiliman să rămână în acelaşi partid.

„Nu se poate însă, asta-i clar, după ce vom avea un congres clarificator în multe privinţe, să rămânem în acelaşi partid şi eu şi dnul Chiliman, pentru că din două una: fie congresul hotărăşte că toată conducerea PNL, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid exsovietic şamd, şi atunci fie plec, fie domnul Chiliman este un om care loveşte în mod trădător în acest partid, şi atunci nu mai are domnia sa ce căuta”, a spus Antonescu.