Chelaru: Arafat îl va suplini pe Cepoi cât va putea mai bine

Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte PSD, a declarat, luni, că este surprins de demisia lui Vasile Cepoi de la Ministerul Sănătăţii, având în vedere că acuzaţiile aduse de ANI "se rezumă doar la supoziţii", el apreciind că Raed Arafat va gestiona bine atribuţiile pe care le preia.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 16:34
Chelaru: Arafat îl va suplini pe Cepoi cât va putea mai bine

„Sunt puţin suprins de demisia domnului ministru, pentru că deocamdată sunt numai nişte supoziţii. E adevărat că sunt făcute publice – în lumina prostului obicei pe care îl are – de ANI acum. Eu am spus întotdeuna că în acest domeniu certitudinea ţi-o dă o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă”, a spus Ioan Chelaru.

El a arătat că în acest moment există doar o sesizare pe care ANI ar fi făcut-o la Parchet, dar a subliniat că acest lucru reprezintă doar o suspiciune. „Cred că e o decizie politică. Nu ştiu cum s-a ajuns la această situaţie. Eu nu mă aşteptam, este unul dintre cei mai buni specialişti pe care România îi are în managementul sanitar şi aveam nevoie de serviciile domnului Cepoi într-un asemenea moment. Decizia este personală, a fost comunicată, probabil, premierului”, a spus Chelaru.

El a arătat că Raed Arafat se va ocupa de atribuţiile pe care le preia cât va putea de bine, fiind din interiorul ministerului şi adjuct al lui Cepoi.

„Domnul Raed Arafat, care e adjunctul lui Cepoi, îl va suplini cât va putea mai bine. Personal, nu cred că decizia aceasta trebuia luată ca urmare a comunicatului ANI”, a mai spus Chelaru.

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale. Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie.