Cezar Preda: Suntem plini de sânge într-un ring de box. Adversarul e în cealaltă parte a ringului

Cezar Preda susţine că numirea unor preşedinţi interimari la conducerea anumitor organizaţii judeţene nu s-a făcut cu gândul la Convenţia PDL care va stabili noua conducere a partidului.

RomaniaTV.net
17 feb. 2013, 13:25
Cezar Preda: Suntem plini de sânge într-un ring de box. Adversarul e în cealaltă parte a ringului

„Suntem in faza in care suntem plini de sânge intr-un ring de box lumea urla inclusiv antenorul loveste-l loveste-l eu nu vad nimic ca sunt plin de sânge pe ochi şi încep sa dau haotic din mâini luptându-mă, dar adversarul meu e în partea cealalta a ringului şi se uita la mine cum dau din mâini şi din picioare”, a declarat Preda.

„Nicăieri nu s-au pus interimate cu gândul la Convenţie. Eu vreau să vă spun că preşedintele Blaga nu avea în intenţie să organizeze convenţie când făcea aceste schimbări. Mi se par nişte lucruri care nu au adevăr în ele şi eu nu vreau să le duc mai departe”, a precizat prim-vicepreşedintele democrat-liberal.

„La Gorj, Ruşeţ a ales calea sindicală şi a venit cu Cupă, au spus toţi «Puneţi-l, că el rămâne, e deputat», La Călăraşi şi-a dat omul demisia, cel care a fost, Muşat, şi zice «Puneţi-l pe cel care a fost ales deputat şi noi suntem toţi grămadă cu el», la Galaţi, cel care a plecat, Toader, a zis «Hai să dăm drumul la o echipă astă-vară, poate ăştia tineri vor lua rezultate»”, a explicat Preda, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că în PDL se foloseşte acum „tehnica interimatului” de către o echipă de conducere pentru o înţelegere în perspectiva Convenţiei unde se va alege şeful partidului, precizând că este nevoie de alegeri cu mandatele jos.

Traian Băsescu a susţinut la B1 Tv că a primit telefoane de la opt organizaţii ale PDL din teritoriu de unde i s-a relatat faptul că în partid se foloseşte tehnica instituirii unor interimari fără să se ţină cont de rezultatul din alegeri.

„Este o echipă care de două luni sub umbrela analizei după alegeri instalează interimari şi dacă iese bine îi şi definitivează şi dacă nu…asta-i. Exact cum se pun poliştiştii, şefii pe la judeţe: îi pun interimar şi dacă fac ce li se cere politic poate îi definitivează cândva. Dar tehnica este să-i ţii interimari, asta-i o practică care se instalează acum în PDL”, a susţinut preşedintele.