Cezar Preda: PDL trebuie să se cureţe şi să nu mai plătească poliţele şmecherilor

Prim-ministrul nu trebuie tras la răspundere pentru "tâmpeniile" celor de lângă el, iar PDL trebuie să se cureţe şi să nu mai plătească poliţele şmecherilor pe care i-a pus pe funcţii în companiile naţionale, a declarat deputatul PDL, Cezar Preda.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 15:37
Cezar Preda: PDL trebuie să se cureţe şi să nu mai plătească poliţele şmecherilor

„Eu sunt încrezător că PDL, dacă se curăţă şi noi nu mai plătim poliţele şmecherilor pe care i-am pus pe funcţii, vom reuşi să recâştigăm încrederea electoratului”, a spus Cezar Preda, citat de Agerpres.

Deputatul a criticat modul în care sunt puse în funcţii importante diverse persoane „care sponsorizează PDL” şi pe care nu le recomandă altceva decât sumele pe care le plătesc.

Dintre cei care „dau banul şi îşi asigură funcţia, nu numai pentru ei, dar şi pentru familiile lor”, Preda l-a dat ca exemplu pe directorul tehnic de la Nuclearelectrica.

„Aceştia sunt oamenii, trec de la un partid la altul, slujesc partidul să-şi aranjeze funcţiile, ei şi familiile lor. Cine l-a pus pe acest om în funcţia asta, că PDL-ist nu a fost? O fi dat bani gârlă la PDL? Cui o fi dat? Şi când spun asta nu mă refer la o persoană, ci la organizaţie. Aceştia sunt oameni puşi în funcţii, beneficiari ai politicii, nu noi”, a spus deputatul PDL.

Cezar Preda a completat că „nu este corect să tragi la răspundere un prim-ministru pentru tâmpeniile pe care le fac cei de pe lângă el”.

„Nu e corect ca totul să fie pus în cârca lui Emil Boc. El zilnic trebuie să dea răspunsuri de ce face câte un nenorocit din ăsta pus unde nu trebuie. Boc e obligat de partidul lui să dea explicaţii zilnice de ce face unul şi altul pus în funcţie cu rude, cu fini şi afini. Nu trebuie să dea socoteală prim-ministrul, ăsta e partidul nostru, aşa punem noi oameni. Nu e corect. Trebuie să fie responsabili cei care îşi asumă şi pun piloşi plini de bani care, cotizând şi sponsorizând partidul, îşi asigură locuri calde pentru ei şi familia lor”, a afirmat Preda.

Democrat-liberalul a mai arătat că  USL nu va câştiga alegerile pentru că „ei nu sunt în stare să câştige pe distanţe lungi”.

„Este ca la curse, nu contează cine pleacă primul sau cum aleargă prima jumătate a cursei, ci dacă are puterea să ajungă la final”, a conchis liderul PDL Buzău.