CERTIFICAT DE FATĂ MARE. Sute de tinere, obligate de părinţi să-şi facă testul de virginitate

Părinţii din România au redescoperit centura de castitate. În loc să le facă educaţie sexuală, părinţii îşi duc copiii la doctor pentru a obţine certificate de virginitate. Asta în condiţiile în care România este ţara cu cele mai multe mămici minore din Europa şi este singura ţară în care numărul mamelor sub 18 ani creşte de la an la an.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 06:43
CERTIFICAT DE FATĂ MARE. Sute de tinere, obligate de părinţi să-şi facă testul de virginitate

Zilnic, zeci de părinţi suspicioşi din toată ţara îşi duc fetele la control pentru a afla daca mai sunt sau nu virgine. Unele dintre ele sunt încă la vârsta la care se joacă cu păpuşile, altele sunt femei în toată regula. Constatarea virginităţii costă 50 de lei, nu doare, însă experienţa poate fi traumatizantă pentru fete.

Medicii s-au obişnuit cu astfel de situaţii. Ginecologii examinează zilnic fete cu vârste cuprinse între 12 şi chiar 22 de ani. „De obicei, persoanele examinate sunt fetiţe în jur de 12, 13, 14 ani, pentru care familia are suspiciuni în legătura cu un anumit comportament al fetiţei respective. La o fetiţă de vârsta asta este normal să fie traumatizant. Educaţia sexuală a dispărut odată cu educaţia medicală care se făcea pe vremuri în mod organizat„, este de părere medicul ginecolog Vasile Stănculete.

Medicii spun că circa 50 % dintre tinere sunt virgine însă de multe ori sunt nevoiţi să ascundă adevărul în cazul fetelor care şi-au pierdut virginitatea.

Părinţii care apelează frecvent la acestă metodă sunt în special romi, pentru care fecioria echivalează cu onoarea neamului. Există şi cazuri în care părinţii plecaţi să muncească în străinătate îşi controlează fetele când se întorc acasă.

România este pe primul loc în Europa la numărul de minore care au copii.

CITEŞTE: ALARMANT Româncele fac avorturi pe bandă rulantă

Certificatul de ,,fată mare” costă 50 de lei, iar consultaţia nu durează mai mult de 10 minute.

Medicii spun că acest control poate provoca traume.