Cine este cu adevărat cerşetorul desculţ, ajutat de un poliţist, care a impresionat lumea

Zilele trecute, întreaga lume a fost înduioşată de povestea unui om al străzii care a primit o pereche de încălţări din partea unui poliţist generos. Presa de peste Ocean a aflat mai multe despre eroul poveştii, care nu este un om fără casă, ci un fost veteran de război care a refuzat sistematic ajutorul autorităţilor şi care acum speră să tragă foloase de pe urma faptului că fotografia i-a apărut pe Internet.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 19:06
Cine este cu adevărat cerşetorul desculţ, ajutat de un poliţist, care a impresionat lumea

Povestea omului desculţ care a primit ajutor din partea unui poliţist face în continuare înconjurul lumii. Dar de această dată datorită faptului că, din câte se pare, omul străzii nu este de fapt un om al străzii. Pe numele său Jeffrey Hillman, bărbatul care l-a impresionat pe ofiţerul mărinimos are de fapt o casă în Bronx.

În vârstă de 54 de ani, Hillman a locuit într-o locuinţă socială între 2009 şi 2011, iar apoi a primit din partea statului, printr-un program de ajutorare a veteranilor rămaşi pe drumuri, un apartament în Bronx. O reprezentantă a autorităţilor locale a explicat chiar că Jeffrey Hillman a refuzat sistematic ajutorul acestora.

Ofiţerul de poliţie Lawrence DePrimo a înduioşat o lume întreagă atunci când, patrulând pe străzile din New York City, a văzut un om al străzii îmbrăcat sumar şi desculţi şi a dat fuga să-l ajute, cumpărându-i o pereche de ghete. Momentul a fost surprins de un trecător, care a postat imaginea pe Internet, unde a strâns milioane de vizualizări şi de aprecieri.

Acum că este vedetă, Jeffrey Hillman încearcă să-şi vândă povestea cât poate de bine. Deşi a fost încălţat de Larry DePrimo, veteranul umblă în continuare desculţ prin New York City. Găsit de o echipă de jurnalişti de la New York Times şi întrebat de ce este în continuare în picioarele goale, bărbatul le-a răspuns că a ascuns ghetele pentru că „valorează o grămadă de bani”. Şi dacă situaţia sa l-a ajutat să primească un aşa lucru de valoare, Hillman s-a gândit să forţeze mâna norocului şi să ceară „ceva mai mult”, mai ales că fotografia sa a ajuns în mass-media fără acordul său.

Rudele lui Jeffrey Hillman au aflat din presă în ce hal a ajuns veteranul şi au ţinut să sublinieze că uşa lor i-a fost întotdeauna deschisă, dar că el a fost cel care a refuzat orice fel de sprijin din partea familiei. Un fost camarat de-al bărbatului vrea să înfiinţeze un fond caritabil pentru ajutorarea lui Hillman, pentru ca el să nu fie doar „încă un om al străzii”.