Cererea de contopire a pedepselor lui Becali va fi judecată pe 19 iunie

Tribunalul Bucureşti judecă în 19 iunie cererea de contopire a pedepselor de câte trei ani de închisoare cu executare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării. Avocatul Bogdan Bărbuceanu, unul dintre apărătorii lui Gigi Becali, a declarat că a depus joi cererea de contopire a pedepselor primite de finanţatorul FC Steaua.

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 09:47
Cererea de contopire a pedepselor lui Becali va fi judecată pe 19 iunie

Instanţa urmează să ia în discuţie cererea în 19 iunie, a precizat avocatul Bărbuceanu.

Acesta a precizat că avocaţii vor formula şi o cerere de întrerupere pentru trei luni a pedepsei lui Gigi Becali.

Gigi Becali are două condamnări de câte trei ani de închisoare cu executare, una fiind în dosarul „Valiza şi cealaltă în cauza privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării.

Finanţatorul FC Steaua este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

În dosarul „Valiza” au mai fost condamnaţi Victor Piţurcă, la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino, la câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte la doi ani cu suspendare.

Bogdan Vlad, unul dintre avocaţii omului de afaceri Gigi Becali, declara în 4 iunie, după condamnarea finanţatorului FC Steaua la trei ani de închisoare în dosarul „Valiza”, că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazul clientului său.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.