Ceremonii militare, exerciţii demonstrative şi spectacole artistice de Ziua Marinei

Ziua Marinei va fi sărbătorită şi anul acesta de Forţele Navale printr-o serie de ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole artistice, care vor avea loc între 10 şi 15 august, în Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Bucureşti.

RomaniaTV.net
10 aug. 2012, 12:11
Ceremonii militare, exerciţii demonstrative şi spectacole artistice de Ziua Marinei

Turiştii, dar şi constănţenii, vor avea parte de un spectacol de muzică militară, desfăşurat, între orele 19.00 şi 19.30, pe faleza din faţa Radiovacanţa şi între 20.00 şi 21.00, pe faleza din faţa Cazinoului din Mamaia.

Manifestările continuă sâmbătă cu „Ziua Porţilor Deschise” în porturile militare Constanţa, Brăila şi Tulcea, între orele 9.00 şi 17.00. De asemenea, în acelaşi interval orar se va desfăşura Regata „Cupa Bricul Mircea”, în Portul turistic Constanţa, cu participarea Asociaţiei proprietarilor de veliere din România. Ziua de sâmbătă se încheie cu muzică militară în Portul turistic Mangalia, între 19.00 şi 20.00, şi între 20.00 şi 21.00, în centrul staţiunii Neptun.

Duminică, 12 august, între orele 9.00 – 17.00, continuă Regata „Cupa Bricul Mircea” cu participarea Asociaţiei proprietarilor de yahturi, iar luni, între orele 9.55 – 12.30, se va desfăşura un antrenament general pentru exerciţiul demonstrativ „Forţele Navale Române 12”, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei. Tot în acelaşi loc, de la ora 20.00, va fi un concert de muzică militară.

Marţi, se va desfăşura o ceremonie de depunere coroane de flori la monumentul Crucea Marinarului de pe faleza din Constanţa şi defilarea gărzii de onoare, iar seara va avea loc un nou concert de muzică militară.

Miercuri, de Ziua Marinei, activităţile încep la ora 10.00, când are loc exerciţiul demonstrativ „Forţele Navale Române 2012”, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, la care sunt aşteptate să asiste oficialităţi centrale şi locale. După încheierea acestui exerciţiu, între orele 13.00 şi 15.00 vor avea loc jocuri marinăreşti în Portul turistic Tomis.

Manifestări similare se vor desfăşura în Portul militar Brăila, Portul militar Mangalia şi în Parcul Herăstrău din Bucureşti.

Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliţia de Frontieră, prin Garda de Coastă, va participa la o serie de activităţi organizate, la Constanţa, de Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Astfel, sâmbătă, începând cu ora 9.00, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”, organizate în Portul Militar Constanţa, nava amiral a Poliţiei de Frontieră „Ştefan cel Mare” şi o navă maritimă de patrulare şi intervenţie tip Shaldag pot fi vizitate de publicul larg.

Totodată, în 15 august, în cooperare cu Autoritatea Navală Română, echipajele Poliţiei de Frontieră şi trei nave ale Gărzii de Coastă – nava maritimă Ştefan cel Mare, o navă maritimă Shaldag şi o ambarcaţiune de remorcaj-salvare – vor participa la un exerciţiu de stingere a unui incendiu şi de căutare şi salvare a echipajului unei nave, aflate în pericol, pe mare.

La rândul lor, structurile Poliţiei de Frontieră, care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei fluviale, vor participa la ceremoniile organizate în principalele oraşe aflate la malul Dunării.