Ceremonie de comemorare pentru militarii morţi în accidentul aviatic de la Bacău VIDEO

Militarii sunt în doliu! Un mecanic de bord şi un asistent medical şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul cu care survolau s-a prăbuşit în zona barajului Bereşti - Bistriţa, judeţul Bacău. Colegii din toată ţara îi comemorează pe cei doi. O ceremonie specială a avut loc la Baza Aeriană din Bacău. Între timp, o comisie a Ministerului Apărării a început deja o anchetă pentru a stabili cum s-a prăbuşit elicopterul.

08 mart. 2013, 06:41
Ceremonie de comemorare pentru militarii morţi în accidentul aviatic de la Bacău VIDEO

Maistrul militar Laurenţiu Chiru şi plutonierul Vasile Manolache şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Bacău, potrivit unui comunicat al MApN. Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, era necăsătorit şi deţinea funcţia de mecanic de bord. Plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, era căsătorit, avea un copil şi deţinea funcţia de sanitar militar.

În accidentul aviatic au mai fost răniţi locotenent-comandorul Petru Pricop-pilot, căpitanul Cătălin Balmuş-pilot şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu-paramedic.

În toate unităţile militare din ţară şi bazele din teatrele de operaţii unde sunt militari români s-au desfăşurat, vineri, ceremonii militare în memoria militarilor căzuţi în accidentul aviatic. La ceremonia de comemorare de la Baza Aeriană din Bacău a luat parte şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Acesta a anunţat că Ministerul Apărării va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morţi.

Atunci când îţi pierzi doi colegi foarte tineri, din care unul era şi căsătorit, este foarte greu. În asemenea momente nu este cazul să facem multe comentarii. Le transmit familiilor condoleanţe. Ministerul Apărării va face toate demersurile pentru a organiza funeraliile colegilor decedaţi, aşa cum doresc familiile lor. Unul va fi înmormântat în Dâmboviţa, acolo unde s-a născut, şi celălalt în Bacău. Am luat legătura şi cu familiile răniţilor. Ele au fost transportate cu un avion al MApN la Bucureşti, acolo unde sunt internaţi cei trei răniţi„, a declarat Mircea Duşa.

Un elicopter militar s-a prăbuşit joi, în jurul orei 16.00, în zona barajului Bereşti – Bistriţa, în judeţul Bacău. Elicopterul efectua un zbor de exerciţiu în formaţie când s-a prăbuşit în câmp. La bordul elicopterului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviaţie militară Bacău. Aparatul de zbor, un Puma Socat, aparţine Forţelor Aeriene Române

Un fotograf amator a surprins cele două elicoptere la doar câteva minute înainte ca unul din ele să se prăbuşească.

PRIMELE IMAGINI de la locul prăbuşirii elicopterului din Bacău VIDEO EXCLUSIV

Doi oameni au murit pe loc, iar alţi trei au fost grav răniţi. Cei trei au fost transportaţi cu elicopterul la Bucureşti. Unul a ajuns la spitalul Floreasca, iar celalţi doi, la Spitalul Militar.