Celulita: De ce apare şi cum poate fi tratată

Celulita nu este o boală, potrivit medicului specialist dermatolog de la Academica Medical Center. Expertul nu informează despre cauzele adevărate ale celulitei şi despre modalităţile de tratament.

04 feb. 2013, 08:25
Celulita: De ce apare şi cum poate fi tratată

Celulita se traduce printr-un aspect de coajă de portocală al pielii la persoanele cu exces de greutate, dar şi la cele cu un indice de masă corporală normal, dar cu depozite de ţesut gras pe anumite zone ale corpului – coapse, fese, abdomen, braţe sau gambe, scrie perfecte.ro.

Factorul genetic al celulitei este destul de important – ea se poate moşteni, însă poate fi agravată de greutatea în exces, de dietele repetate asociate cu lipsa sportului, un metabolism lent, variaţiile hormonale (contraceptive şi sarcină) sau lipsa consumului de apă.

Lupta cu celulita trebuie să fie continuă, iar sportul, dieta echilibrată şi masajul trebuie să facă parte din modul de viaţă.

Cremele anticelulitice sunt eficiente numai în menţinerea hidratării pielii, întrucât ingredientele conţinute nu vor topi grăsimile din profunzime.