Cele mai tari gadget-uri pentru maşina ta

Aşa cum schimbi o configuraţie desktop sau accesorizezi un laptop sau un smartphone, poţi face acelaşi lucru şi cu maşina ta, îmbunătăţind experienţa şofatului. Nu vorbim despre leduri, benzi adezive, abţibilduri sau suporturi de cafea, ci despre GPS, bluetooth, wireless şi alte gadgeturi care te pot ajuta să fii un şofer mai bine pregătit.

26 iun. 2013, 19:40
Cele mai tari gadget-uri pentru maşina ta

Iată că am centralizat o serie de gadget-uti, mai mult sau mai putin utile, pe care ţi le poţi cumpăra, pentru a compensa lipsa dotărilor maşinii tale. 

Delphi Vehicle Diagnostics

ces-12-delphi-0113-de

Cel mai interesant ni s-a părut a fi un aparat, care nu are un nume specific, dar îţi spunem ce face: diagnoză liveîn timp ce şofezi. Acesta verifică sistemele integrate şi te anunţă dacă ceva nu e în regulă.

Se conectează la mufa cu 16 pini, pe care o folosesc cei de la service. Până acum, nimic deosebit. Partea interesantă este că se poate conecta la smartphone-ul pe care îl ai, iar cu aplicaţiile de pe acesta, poţi porni/opri maşina, direct prin intermediul telefonului. Primeşti mesaj dacă motorul s-a încălzit sau dacă temperatura din masina e optimă. Îţi comunică, dacă are conexiune la internet, cât te costă piesa defectă şi chiar alternative sau soluţii de moment, pentru vreo posibilă defecţiune.

Pretul mediu al acestor device-uri, pe internet, este undeva la 120 de dolariDelphi Vehicle Diagnostics urmând să apară în această toamnă, într-o variantă îmbunătăţită – acesta este doar un exemplu, oferta fiind mare şi diversificată.

iRadar

iRadar-1

Un alt gadget interesant, pe care l-am găsit, pentru posesorii de iPhone, este iRadar. Acesta este un mic detector-radar (cam cu 35% mai mic decât un detector-radar normal), care se conectează la smartphone şi monitorizează radarele de pe ruta aleasă, realizând cross-reference între datele de pe hărţile GPS, semnalul, pe care îl detectează, alertele pe care le primeşti de pe reţelele de socializare, dar poate şi distribui locaţiile radarelelor pe un portal webCostul este în jurul sumei de 180-200 de dolari.

Vezi şi alte gadgeturi pentru maşina ta, pe NoobZ.ro