Cele mai tari destinaţii turistice pentru cinefili GALERIE FOTO

Cinefilii îşi pot alege destinaţia de vacanţă în funcţie de filmul preferat. Televiziunea BBC a realizat un top cu locurile celebre din filme precum “Stăpânul Inelelor”, “Harry Potter” sau "Melacholia".

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 20:03

Cine doreşte să calce pe urmele hobiţilor, deveniţi celebri cu trilogia ”Stăpânul inelelor”, poate merge în Noua Zeelandă. Localitatea Matamata a început să atragă valuri de turişti după celebrele filme au devenit celebre. Oamenii care ajung în Matamata pot să facă un tur prin orăşelul numit “Hobbiton”.

Un alt loc care a fost făcut celebru de o peliculă este peninsula Kungsbacka din vestul Suediei. Aici se află castelul folosit ca decor pentru lungmetrajul “Melancholia” a lui Lars Von Trier. O altă destinaţie poate fi oraşul Austin din Texas. La Hamilton Pool pot fi vizitate decorurile de vis ale filmului „Tree of Life”.

Capitala Franţei se află şi ea în topul realizat de cei de la BBC. Parisul devine o destinaţie inevitabilă pentru cei ce au savurat filmul “Midnight in Paris”, în regia lui Woody Allen.

O destinaţie excelentă pentru fanii lui Harry Potter este Scoţia. mai exact Highlands. Aici, fanii celebrului magician se pot plimba cu celebrul express de Hogwarts.