Cele mai sexy funeralii. În Taiwan, morţii sunt conduşi la groapă de femei dezbrăcate VIDEO

În riatualul taiwanez de înmormântare la loc de cinste sunt dansatoarele la bară şi femeile care fac streaptease. Conform tradiţiei populare acestea ar "potoli furia spiritelor călătoare".

RomaniaTV.net
13 oct. 2012, 11:39
Cele mai sexy funeralii. În Taiwan, morţii sunt conduşi la groapă de femei dezbrăcate VIDEO

Fiecare comunitate religioasă are tradiţiile sale sacre privitoare la cultul morţilor, bazate în principal pe respect şi pietate. Reporterii AFP au descoperit însă în Taiwan o situaţie cu totul ieşită din comun, aici obişnuindu-se ca în timpul priveghiului femeile să danseze la bară şi să facă streaptease.

Tradiţia spune că aceste practici sunt folosite pentru a „potoli furia spiritelor călătoare”, iar femeile dansează pe jumătate dezbrăcate în faţa unui public format inclusiv din copii şi bărbaţi. Practica a fost relevată încă de anul trecut, de antropologul Marc L. Moskowitz, care a detaliat-o în documentarul „Dansând pentru moarte: striptease la funeralii, în Taiwan”.

Potrivit rezumatului filmului, femeile dansează pe camioane care se mişcă o dată cu coloana funerară. În Taiwan există o intensă dezbatere despre faptul dacă această practică ar trebui sau nu să fie interzisă. În Taipei, capitala Taiwanului, oamenii din clasele superioare şi de mijloc se plâng de efectele nocive ale acestei „practici rurale”, privind moralitatea publică, însă în restul ţării ea este apărată, vorbindu-se de „o cultură populară tradiţională”.