Cele mai proaste sfaturi de slăbit care te pun în pericol

Unele persoane, mai cu seamă femeile, ar face orice ca să ajungă la greutatea ideală. Din acest motiv unele dintre reprezentantele sexului frumos recurg chiar şi la metode neconvenţionale de slabit, urmând tot felul de sfaturi aflate prin "telefonul fara fir", care pot face mai mult rău decât bine atât sănătăţii, cât şi siluetei.

RomaniaTV.net
21 aug. 2013, 05:30
Cele mai proaste sfaturi de slăbit care te pun în pericol

Iata cele mai proaste sfaturi de slabit pe care ar trebui sa le dam uitarii!

1. Nu mai ciuguli

Intr-adevar, nu este indicat sa ciugulesti toata ziua, dar trei mese principale pe zi, cantitativ reduse, si inca doua gustari sunt esentiale chiar si in curele de slabire, cel putin in cele recomandate de nutritionisti, care nu iti pun sanatatea in pericol. Daca mananci putin si des iti tii sub control foamea. Secretul consta atat in produsul alimentar ales, cat si in cantitatea lui. Poti manca des cand esti la regim, dar in cantitati mici.

2. Numara caloriile

Caloriile nu sunt toate la fel. Nu poti compara caloriile dintr-un pepene galben cu cele dintr-o pizza si nici macar cu caloriile dintr-o inghetata cu pepene galben. De fapt, nici nu conteaza atat de mult caloriile din punct de vedere numeric, ci din ce sunt formate. Sunt calorii goale, cum sunt cele din bauturile racoritoare, sau sunt calorii bogate nutritional cum sunt cele dintr-un mar? Asta conteaza in curele de slabire! Nu sa consumi mai putin de 1.200 de calorii pe zi, ci sa consumi chiar si 1.500, dar din alimente sanatoase!

3. Scoate din alimentarie carbohidratii

Bun, elimini carbohidratii… dar de unde mai ai pretentia sa-ti iei energia de care ai nevoie ca sa rezisti toate ziua, la munca, pana seara cand te bagi in pat? Carbohidratii sunt principala sursa de energie a corpului. Organismul uman nu este conceput si nici nu poate sa supravietuiasca fara carbohidrati. Intr-adevar, nu este indicat sa ii iei zilnic din produse precum cozonacul sau gogosile, insa iti poti avea un aport sanatos de carbohidrati din orez, din produse din faina integrala, din fructe si din legume si fructe. De altfel, aproximativ 50% din nutrientii ce provin din ce mancam zilnic trebuie sa fie carbohidrati.

4. Baga proteine

Cei care renunta la carbohidrati trec, adesea, pe un regim de supraalimentare cu proteine. Gresit. Acestea ar trebuie sa reprezinte aproximativ 25-30% din alimentatia zilnica, nu mai mult. Corpul are nevoie de proteine, fie ele animale, fie vegetale, dar o alimentatie cu continut proteic ridicat ingreuneaza ficatul, fapt ce duce la un fel de intoxicare a corpului. Practic, un corp, chiar si atunci cand este supus unei cure de slabire, are nevoie de trei elemente pentru a supravietui, dar si pentru a slabi: de carbohidrati, de protenie si de grasimi.

5. Arzi mai multe calorii daca faci workout pe stomacul gol

Nu arzi mai multe calorii daca faci sport pe stomacul gol, comparativ cu a face workout la ceva vreme dupa masa. Ba dimpotriva! In timpul antrenamentului corpul trebuie sa arda ceva: cum nu are energie de ars, o sa „arda” masa musculara. Practic, daca faci sport pe stomacul gol risti sa-ti scada masa musculara.

Continuarea pe Lyla.ro.