Cele mai mari MITURI DESPRE CĂSNICIE din toate timpurile

Dupa o experinta soldata cu un esec, credintele despre casnicie vor fi putin schimbate: adica cei cu experienta vor mai crede in dragoste, insa acest sentiment, ca si oamenii in general, este schimbator. Indiferent de persoanele implicate, o casnicie va inregistra atat suisuri cat si coborasuri. Dragostea nu este o garantie a fericirii si, in cele mai multe cazuri, nu poti spune despre casnicie ca este un lucru etern. Cu toate acestea, exista destule mituri despre casnicie care se repeta la nesfarsit, desi s-au dovedit a fi false.

27 feb. 2013, 21:23
Cele mai mari MITURI DESPRE CĂSNICIE din toate timpurile

Mariajul este pentru totdeauna

Din punct de vedere statistic, jumatate dintre cei care se casatoresc ajung sa divorteze. Este adevarat, totusi, ca poti sa-ti cresti sansele de reusita. Pentru ca un mariaj sa fie de succes este nevoie de mai mult decat de un „DA”. Este nevoie sa spui „DA”, in fiecare zi, pentru tot restul vietii tale. Ce inseamna asta? Inseamna ca fiecare dintre cei doi parteneri trebuie sa faca din mariaj o prioritate. Ambii trebuie sa depuna zilnic efort astfel incat cuplul sa fie fericit, iar relatia sanatoasa.

Divortul inseamna ca mariajul a esuat

Credinta populara este ca daca divortezi atunci casnicia ta a esuat. Insa lucrurile pot fi privite si dintr-un alt punct de vedere. Spre exemplu au existat cazuri in care o relatie a durat multi, multi ani. Desi au divortat nu considera mariajul ca fiind un esec. In timpul casniciei, au fost fericiti, se simteau bine impreuna, chiar mai bine decat in compania oricarui alt prieten/a, s-au distrat si au avut nenumarate amintiri placute. Casnicia era un succes. Cu toate acestea unul dintre parteneri a decis ca vrea sa se regaseasca pe sine si pentru asta are nevoie sa fie singur/a. Prin urmare nu casnicia a fost un esec ci persoana respectiva n-a fost pregatita pentru un asemenea pas.

Casnicia inseamna inceputul si finalul vietii

Desi multor persoane le place sa fie intr-un mariaj, nu vor prefera o casnicie nefericita unei vieti de burlac fericite, daca stie ca fericirea este mai presus de orice. Si tot mai multi oameni fac astfel de alegeri. Bineinteles ca nu inseamna ca n-ar dori sa fie implicati intr-o relatie stabila si fericita, insa au inteles ca daca asta nu se intampla, pot avea o viata fericita fara sa fie casatoriti.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro