Cele mai frumoase şi interesante 10 poduri pietonale din lume GALERIE FOTO

Podul Rialto este cel mai vechi dintre cele care traversează Marele Canal al Veneţiei, iar Stari Most, din Mostar, a fost construit de otomani, în secolul al XVI-lea, şi distrus în 1993, în timpul războiului croato-bosniac.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 14:40

Podurile pietonale au scopul de a înlesni deplasarea oamenilor peste terenuri accidentare sau artere cu trafic aglomerat, însă nu de puţine ori ele au darul de a oferi trecătorului panorame de o frumuseţe aparte. Unde dintre aceste poduri sunt ele însele adevărate bijuterii arhitecturale.

1. Podul Shaharah – Yemen

A fost construit în secolul al XVII-lea, la 300 de metri deasupra abisului.

2. BP Bridge – Chicago (SUA)

A fost dat în folosinţă pe 16 iulie 2004, are o lungime de 285 metri şi o lăţime de 6 metri. El îndeplineşte şi rolul de barieră de sunet între extrem de circulata Columbus Drive şi Parcul Millennium, din apropiere.

3. Podul suspendat Capilano – Vancouver (Canada)

Este cea mai veche atracţie turistică a zonei, fiind construit în 1889. Podul actual are o lungime de 137 metri şi se află la o înălţime de 70 de metri deasupra râului. Anual, atrage peste 800.000 de vizitatori.

4. Podul Vechi (Stari Most) – Mostar (Bosnia-Herţegovina)

A fost construit în secolul al XVI-lea, de otomani şi traversează râul Neretva, legând cele două părţi ale oraşului Mostar. A fost distrus pe 9 noiembrie 1993, în timpul războiului croato-bosniac şi redeschis trecătorilor pe 23 iulie 2004.

5. Podul Trift – Elveţia

Este cel mai lung pod suspendat din Alpi, având 170 de metri şi fiind situat la o înălţime de 100 de metri deasupra unui lac. Este străbătut anual de aproximativ 20.000 de turişti, care merg să viziteze gheţarul Trift.

6. Aiguille du Midi – Franţa

Construit la o altitudine de 3.850 m, în Alpii Francezi, este considerat a fi cel mai periculos pod din lume.

7. Podul Marienbrücke – Germania

Este situat în apropiere de faimosul castel Neuschwanstein, din Hohenschwangau, Bavaria.

8. Puente de la Mujer – Buenos Aires (Argentina)

Are 150 de metri lungime şi 5 metri lăţime. A fost inaugurat pe 20 decembrie 2001, când ţara se afla în plină criză. Are şi o secţiune mobilă, care permite trecerea amabarcaţiunilor .

9. Podul Rialto – Italia

Este cel mai vechi dintre cele patru poduri care traversează Marele Canal, de la Veneţia

10. Podul Kingsgate – Durham (Marea Britanie)