Cele mai frumoase hoteluri construite în copaci. Unul dintre ele este în România GALERIE FOTO

O locuinţă într-un copac este mai degrabă un vis al copilăriei, însă el poate fi împlinit de adulţii cu dare de mână în cel mai extravagant şi, totodată, eficient mod cu putinţă. Conceptul căsuţelor în copaci s-a dezvoltat mult în ultimii ani, dar nici industria hotelieră nu a ratat acest trend, iar hotelurile în copaci sunt o afacere înfloritoare, pe orice continent s-ar afla. Site-ul marcadelux.ro a realizat un top al celor mai frumoase zece hoteluri în copaci.

19 mart. 2013, 06:17

The Tree House Resort, Jaipur (India)

Se află situat relativ aproape de autostrada NH8, Jaipur – New Delhi, la 30 de minute de mers cu maşina de „oraşul roz” Jaipur, din provincia Rajasthan. Preţul unei camere pleacă de la 170 euro/noapte. Locul este un adevărat cuib pentru îndrăgostiţi, un paradis verde în care se serveşte micul dejun la pat. Când ieşi din hotel, te poţi plimbă printre animalele din curte sau, dacă vrei, poţi merge în safari. Sau poate eşti mai comod şi vrei să mergi la un spa înconjurat de păsări.

The Hapuku Lodge, Noua Zeelandă

Se află situat la 12 km nord de oraşul Kaikoura, din Insula de Sud a Noii Zeelande. Este un complex de case în copaci, situate la mai mult de nouă metri înălţime. Aceste locuinţe din Valea Manuka oferă o privelişte încântătoare asupra litoralului Pacificului şi a munţilor Kaikoura. Cabanele cu o cameră au un pat dublu, duş propriu şi şemineu.

The Alnwick Treehouse, Anglia

În mijlocul fascinantelor grădini Alnwick din Marea Britanie a fost ridicată o enormă casă în copaci, the Alnwick Treehouse. Grădinile Alnwick au fost create de către Jacques şi Peter Wirtz, iar din hotelul în copac poate fi admirată cea mai mare colecţie de plante europene. În interiorul hotelului există un restaurant.

Treehotel, Suedia

Treehotel este construit la doar 60 de kilometri de Cercul Polar. „Cubul de oglinzi”, cea mai luxoasă cameră a hotelului, pluteşte la 12 metri de pământ. Casa este confecţionată din oglinzi tratate cu o soluţie specială, pentru ca păsările să nu se ciocnească de pereţi.

Tsala Tree Top Lodge, Africa de Sud

Complexul este situat între golful Plettenberg cu plajele sale aurii şi dinamicul oraş Knysna, în mijlocul pădurilor indigene. Fiecare dintre cele zece cabane are o terasă proprie şi o piscină care îţi dă impresia că te arunci într-o mare de copaci.

Plantaţia Maravu, Fiji

Se află situată pe insula Taveuni. Hotelul de pe plantaţie este amenajat într-un fost copac al ploii. Interiorul hotelului oferă condiţii de lux, iar exteriorul privelilşti ameţitoare.

Hinchinbrook Island Wilderness Lodge, Australia

Este singura posibilitate de cazare din Parcul Naţional Hinchinbrook, situat pe o insulă, la 1.240 km nord de Brisbane. Cabanele au ferestre din podea până în tavan, bucătărie, baie, balcon şi acces la plajă pe pasarele din lemn.

Ariau Amazon Towers Hotel, Brazilia

Se află la nord-vest de Manaus, pe Rio Negro, principalul afluent al Amazonului. Accesul spre hotel se face pe o punte din lemn de 16 kilometri, de-a lungul căreia veţi putea admira flora şi fauna junglei. Nu rataţi turnurile de observaţie amplasate la o înălţime de apraope 50 de metri.

Chateau de Valmer, Coasta de Azur

Este o cabană de patru stele, construită într-un stejar secular de pe domeniul castelului de Valmer. Serviciile sunt ca ale unui hotel de lux: spa cu piscină interioară, jacuzzi, saună şi hammam.

Casa Harmonie, Predeal

La Predeal, casa Harmonie a fost amenajată în jurul trunchiurilor a doi fagi. Puteţi să vă relaxaţi pe terasă sau în cabană, fie pe canapeaua scobită în trunchiul unui arbore, fie în patul cu baldachin sau în cada retro.