Cele mai frecvente mituri despre constipaţie

Despre constipaţie există o mulţime de mituri şi pentru că oamenilor le lipsesc informaţiile corecte, apar zvonurile. Iar unele dintre miturile despre constipaţie au fost repetate de atâtea ori şi de atât de mulţi oameni încât oamenii nu mai ştiu ce să creadă.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 05:35
Cele mai frecvente mituri despre constipaţie

Alimentaţia bogată în fibre te ajută să te simţi sătul şi să ai un tranzit intestinal regulat. Fibrele insolubile, în special, pot ajuta la înlăturarea constipaţiei pentru că sunt nedigerabile şi nu se dizolvă în apă. Ceea ce înseamnă că tranzitul intestinal este mult mai rapid. Printre sursele foarte bune de fibre insolubile se numără pâinea din cereale integrale, pastele şi cerealele integrale. Fibrele solubile se dizolvă în apă. Însă dacă sunt incluse într-o dietă săracă în grăsimi şi colesterol, fibrele scad riscul apariţiei bolilor de inimă. Fibrele solubile se găsesc în fasole, alune şi în alte produse asemănătoare.

Prunele ajută tranzitul intestinal

Este adevărat, aceste fructe, normale sau uscate, şi-au cucerit reputaţia de „remediu natural” împotriva constipaţiei. Prunele pot preveni sau îmbunătăţi simptomele constipaţiei. Fructele conţin o mulţime de fibre insolubile ca şi laxativul natural sorbitol. De asemenea, prunele au în componenţă şi fibre solubile care ajută la reducerea nivelului colesterolului.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro.