Cele mai bune scurtmetraje austriece din 2012, proiectate în Capitală

Cele mai bune scurtmetraje austriece ale anului trecut vor fi proiectate la evenimentul "filmAT", care se va desfăşura la Cinemateca Eforie din Bucureşti, în perioada 20 - 22 februarie, informează un comunicat al organizatorilor.

RomaniaTV.net
14 feb. 2013, 13:25
Cele mai bune scurtmetraje austriece din 2012, proiectate în Capitală

Evenimentul, organizat de Forumul Cultural Austriac, în parteneriat cu Arhiva Naţională de Filme, include 15 scurtmetraje austriece reprezentând cele mai de succes filme scurte din 2012. Toate producţiile au fost nominalizate la premiul pentru cel mai bun scurtmetraj oferit anual de Academia Filmului Austriac. Majoritatea filmelor sunt prezentate în premieră în România.

Filmele vor rula zilnic, începând cu ora 19.00. Pentru a facilita accesul publicului la selecţia de scurtmetraje, intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile. Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.

În seara de deschidere a evenimentului va fi prezent şi monteurul filmului „Unser Lied”, distins luna trecută cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj al Academiei Filmului Austriac.

În ultima seară a evenimentului, începând cu ora 21.00, Forumul Cultural Austriac invită publicul să se distreze în Control Club, la un concert susţinut de trupa austriacă Ginga. Relansarea, în 2010, a albumului lor de debut, „They Should Have Told Us”, a fost unul dintre cele mai mari succese înregistrate recent de un material discografic indie în Austria. La mijlocul lui 2012, trupa Ginga a lansat albumul „The Night”.