Cele mai bune ALIMENTE pentru DETOXIFIERE

Detoxifierea a devenit un fel de modă, cu diferitele formule şi alimente care se găsesc pe piaţă. Din păcate, multe dintre produsele pentru detoxifiere fie nu sunt sigure pentru tine, fie nu sunt sănătoase. Dacă vrei să-ţi cureţi organismul nu trebuie decât să mănânci anumite fructe şi legume.

04 iul. 2013, 05:26
Cele mai bune ALIMENTE pentru DETOXIFIERE

1. Avocado. Fructele de avocado sunt pline de antioxidanţi, inclusiv gluten. Acest aliment ajută corpul să scape de toxinele dăunătoare. Prin reducerea substanţelor chimice şi a toxinelor, organismul va fi mai sănătos şi se va simţi mai bine, scrie fitnea.com.

2. Merişoarele. Acestea previn infecţiile tractului urinar şi, de asemenea, scapă organismul de toxine. Totodată, merişoarele sunt şi antibacteriene.

3. Varza. Aceasta conţine sulf, care este esenţial atunci când vine vorba de detoxifierea organismului.

4. Lămâia. Aceasta este perfectă pentru băuturi şi reţete. În plus, este extrem de sănătoasă deoarece conţine foarte multe vitamine şi antioxidanţi. Lămâia protejează ficatul şi scapă organismul de substanţe chimice. Lămâia consumată în mod regulat poate îmbunătăţi sănătatea.

5. Broccoli. Este plin de antioxidanţi care pot curăţa organismul. Este, de asemenea, bogat în enzime care contribuie la sănătatea sistemului digestiv. Este recomandat să se consume broccoli crud, datorită nivelului ridicat de nutrienţi.

6. Usturoiul. Bogat în sulf, usturoiul este un alt aliment recomandat în cazul unei cure de detoxifiere. De asemenea, acesta are proprietăţi antibiotice.

7. Sfecla. Aceasta poate fi încorporată într-o mulţime de reţete sau poate fi consumată crudă. Sfecla este bogată în betaină şi pectină care ajută la protejarea ficatului şi a sistemului digestiv.

8. Grapefruitul. Acest fruct ajută la curăţarea sistemului digestiv şi poate preveni formarea pietrelor la rinichi. Este, de asemenea, minunat pentru dietă deoarece are un conţinut scăzut de zaharuri naturale şi calorii.

9. Seminţele de floarea-soarelui. Acestea pot fi consumate ca o gustare şi, de asemenea, ajută la detoxifierea ficatului.

10. Lintea. Aceasta ajută la curăţarea sistemul digestiv și la detoxifierea organismului. Lintea reduce, de asemenea, colesterolul şi ajută la echilibrarea zahărului din sânge.

Citeşte şi Ce trebuie să ştim despre dietele de detoxifiere