Cele mai BÂNTUITE CASE. Poveştile şi legendele din spatele unor clădiri celebre

Deşi multă lume nu crede în strigoi, fantome sau spirite nu se poate nega faptul că, de-a lungul timpurilor, din ce în ce mai mulţi oameni care au văzut astfel de năluci vin cu mărturii greu de ignorat. Vă invităm să descoperiţi poveştile celor mai celebre case bântuite. Unele s-ar putea să vă suprindă.
Romania TV
28 sept. 2012, 05:22
Cele mai BÂNTUITE CASE. Poveştile şi legendele din spatele unor clădiri celebre

Casa Albă

Casa Albă

În mod ironic, cea mai celebră clădire din lume este, de asemenea, şi cea mai bântuită, potrivit Oddee. Gândiți-vă la asta: dacă ați fi președintele celui mai puternic stat din lume, nu aţi dori să rămâneţi în această funcţie cât mai mult timp posibil?

Primul președinte care a locuit aici a fost John Adams, și potrivit mai multor mărturii, el a rămas aici de atunci. Soția sa, Abagail, continuă şi ea să se simtă ca la ea acasă, și au existat rapoarte care povestec că spiritul ei a fost văzut ducând lenjerie de pat în camerele din estul clădirii.

Andrew Jackson, Dolly Madison și desigur, Abraham Lincoln, sunt aici, numeroase apariţii ale lui Lincoln fiind observate de-a lungul anilor. Se spune că Winston Churchill a refuzat să mai petreacă încă o noapte la Casa Albă după o întâlnire cu o fantomă. Dacă nu credeţi că e adevărat, uitati-vă la o imagine cu orice președinte american înainte și după ce şi-au terminat mandatul – toţi au părul gri. Ar putea fi de la a vederea unui spirit?

Turnul Londrei

 

Turnul Londrei

Turnul Londrei este fosta închisoare a unora dintre cele mai notorii personalităţi din Anglia, care adesea au sfârşit spânzuraţi sau decapitaţi. Una dintre cele mai notabile este Anne Boleyn, soţia regelui Henry VIII, care şi-a pierdut capul atunci când nu i-a putut da un moștenitor de sex masculin. Se pare că trupul ei decapitat mai poate fi văzut în „Turnul Însângerat” (Bloody Tower), sub formă de fantomă.

O zonă a fostei închisori, cunoscută sub numele de Turnul de sare, este atât de ciudată încât câinii refuză să intre. În 1864, un soldat care a leşinat de frică după ce a văzut apariţia unei fantome a fost achitat pentru neglijenţă în serviciu, când alți doi soldați au confirmat povestea sa.

Casa Whaley

 

Casa Whaley

Amplasată în însoritul San Diego, în zona „Oraşului vechi”, Casa Whaley este una dintre legende cele mai longevive cu case bântuite.

Construită în 1857 de către Thomas Whaley, casa de cărămidă este locul unde „Yankee” Jim Robinson a fost spânzurat în public. Se adaugă la această întâmplare sinuciderea lui Violet Whaley în 1885 și alte decese bizare din familia Whaley întinse peste un secol, și obţii o casă atât de aglomerată cu fantome, care apare în mod regulat pe primul loc în topurile „Celor mai bântuite locuri”.

Chiar și celebrul prezentator american de talk-show-uri Regis Philbin spune că a văzut o fantomă acolo.

Castelul Edinburgh, Scoția


Castelul din Edinburgh

Este într-adevăr acest castel bântuit? De-a lungul secolelor prezenţe ca toboşari fără cap, câini fantomă și spirite de flautişti au fost raportate în mod regulat, dar dovada reală a fost greu de găsit. Apoi, pe 6 aprilie 2001, a debutat una dintre cele mai mari cercetări științifice în activitatea paranormală.

Timp de 10 zile, voluntari atent selectaţi din întreaga lume, care nu aveau cunoștință de acel loc, au fost rugați să exploreze cetatea scoţiană veche de 900 de ani. Rapoartelor lor au surprins anchetatorii, deoarece vedeniile, sunetele şi senzaţiile pe care le-au descris semănau izbitor cu fenomenele documentate anterior de la alţi martori, inclusiv umbre ciudate, prezențe nevăzute și chiar haine care se mişcă.

Hotelul Schooner, Marea Britanie

 

Hotelul Schooner

Marea Britanie este gazda unuia dintre hotelurile cele mai vechi și cele mai bântuit din lume.

Regele George al III, precum și Charles Dickens, au stat aici de-a lungul istoriei sale, și este în continuare deschis pentru oaspeții care vor să stea peste noapte. Dar aţi îndrăzni? Societatea Poltergeist britanică a proclamat hotelul drept cel mai bântuit din Marea Britanie. Și au existat peste 3.000 de aparitii în ultimii ani.

Dacă vă decideți să stați acolo, probabil că ar fi mai bine să evitaţi camerele 17 și 28, unde au fost văzute adesea crime oribile jucate de apariții fantomatice.

LaLaurie House, New Orleans

 

Lalaurie House

La începutul anilor 1800, Madame LaLaurie a fost celebră în New Orleans, iar conacul în care a trăit reflectă statutul ei privilegiat. La un moment dat s-a descoperit că, în spatele imaginii de femeie de lume, ea era o adevărată bestie care îşi tortura cu cruzime sclavii. Atunci când un angajat a dat foc la casă, sclavii mutilaţi au fost scoşi din ruinele locuinţei, iar familia a fugit şi nu a mai pus piciorul în Louisiana de atunci.

De-a lungul anilor, casa a fost cumparată, iar apoi repede abandonată de către noii proprietari, din cauza evenimentelor inexplicabile. A fost chiar un „Salon bântuit” la un moment dat, iar proprietarul a ţinut raportul zilnic al apariţiilor fantomatice. În zilele noastre, conacul a fost convertit în apartamente de lux, dar, recent, unul dintre cimitirele ascunse ale proprietarei LaLaurie a fost descoperit sub parchet.

Bhangarh Fort, India

 

Bhangarh Fort

Această cetate antică indiană este atât de bântuită încât guvernul restricționează intrarea. Semne mari puse de Societatea Arheologică din India sunt agăţate peste tot, interzicând strict accesul vizitatorilor, de la apus la răsărit. Iar Societatea Arheologică şi-a amplasat birourile la un kilometru distanță! De ce? Legenda spune că totul a început cu o femeie frumoasă, precum și un magician malefic care a pus un blestem asupra oraşului, atunci când ea l-au disprețuit.

Războiul și foametea au urmat, iar fortul a fost abandonat în anii 1700. Vizitatorii încă mai simt un sentiment de neliniște și disconfort în aer.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Locul din Europa unde o noapte de cazare costă doar 200 de lei. Arată ca Bali, iar peisajul îți taie răsuflarea
Capital.ro
Rusia ar putea lovi în 90 de minute. Rachetele n-ar putea fi evitate
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Guvernul oferă mai puțini bani acestor pensionari!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
WhatsApp anunță funcții noi. Ce se va întâmpla cu mesajele necitite
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce a urmat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
Îți pune cătușele imediat! Este interzis în România. Te bagă direct la închisoare
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'