Cel puţin cinci morţi, între care trei copii, într-o explozie de gaz produsă în Cehia

Cel puţin cinci persoane, între care trei copii, au fost ucise într-o explozie de gaz care a distrus complet un imobil de locuinţe, duminică, în centrul Frenstat-pod-Radhostem (est), au anunţat luni autorităţile locale, citate de AFP.

RomaniaTV.net
17 feb. 2013, 21:32
Cel puţin cinci morţi, între care trei copii, într-o explozie de gaz produsă în Cehia

„Explozia a provocat deja cinci victime”, a anunţat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Petr Kudela, citat de agenţia CTK.

O altă persoană este în continuare dată dispărută, potrivit agenţiei cehe. „Continuăm să înlăturăm resturile”, a afirmat Kudela, potrivit căruia lucrările vor continua toată ziua de luni.

Urmată de un incendiu violent, puternica deflagraţie s-a produs duminică în jurul orei 04.00 (05.00), lăsând în stare de şoc acest oraş cu 10.000 de locuitori.

„Unda de presiune a avariat acoperişul casei noastre, situată la 500 de metri de locul exploziei”, a declarat pentru AFP o locuitoare din Frenstat-pod-Radhostem, Gabriela Pochyla.

„Totul ne conduce să credem că este vorba despre o explozie de gaz”, a declarat presei directorul poliţiei regionale, Tomas Tuhy.

Duminică dimineaţa, echipele de salvare au găsit un om mort. Aproximativ 24 de ore mai târziu ei au descoperit cadavrele a patru victime, între care trei copii, daţi dispăruţi după explozie.

Doi răniţi, o femeie şi un bărbat care prezentau arsuri pe 90 la sută şi, respectiv, 50 la sută din suprafaţa corpului, se aflau în continuare în stare critică în noaptea de duminică spre luni şi erau menţinuţi în comă artificială într-un spital din Ostrava, reşedinţa regiunii.

Alţi trei copii şi un pompier figurează printre răniţi, a afirmat la rândul său şeful serviciilor de salvare, Lukas Humpl.

Începând de duminică dimineaţă, în Frenstat-pod-Radhostem au apărut zvonuri potrivit cărora deflagraţia ar fi fost provocată intenţionat de un locatar al imobilului care ar fi urmat să fie expulzat în curând deoarece nu îşi plătea chiria.

Bărbatul se numără printre morţi. Potrivit unei mărturii relatate de presă, el manipula butelii de gaz înaintea exploziei.

Poliţia analizează toate pistele, potrivit lui Tuhy. Ipoteza unui act criminal „nu poate fi exclusă”, potrivit lui.