Cel mai sărac preşedinte din lume trăieşte la ţară şi îşi munceşte singur pământul VIDEO

Are un salariu de 12 mii de dolari pe lună şi este liderul unei ţări, iar cu toate acestea este considerat cel mai sărac preşedinte din lume. Este vorba de liderul Uruguayului, Jose "Pepe" Mujica. El donează 85 la sută din salariul său lunar şi duce o viaţă austeră într-o fermă din apropierea capitalei.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 08:28
Cel mai sărac preşedinte din lume trăieşte la ţară şi îşi munceşte singur pământul VIDEO

Jose „Pepe” Mujica conduce Uruguayul din 2010. De când a fost ales în funcţie, preşedintele a ales să ducă o viaţă simplă, lipsită de fast şi cheltuieli exagerate.

„Sărac nu este cel care are puţin. Sărac este cel care vrea mereu mai mult, deoarece îşi petrece viaţa dorind în loc să trăiască. Nu fac apologia sărăciei, ci apologia simplităţii, a valora lucrurile cu adevărat importante în viaţă”, a declarat Jose „Pepe” Mujica.

Preşedintele şi soţia sa, senatoarea Lucia Topolansky, locuiesc la o fermă din apropiere de Montevideo. Aici, cei doi cresc animale şi se ocupă de agricultură.

„Trăim aşa cum trăiesc uruguayenii din clasa de mijloc. Noi câştigăm 30.000 de pesos (n.r. 1.034 euro). După cum vedeţi nu avem nevoie de multe lucruri ca să trăim”, a declarat Lucia Topolansky, soţia preşedintelui Jose „Pepe” Mujica.

Jose „Pepe” Mujica donează lunar 85 la sută din salariul lunar organizaţiilor de binefacere, iar acest fapt i-a adus porecla de „cel mai sărac preşedinte din lume”. Stilul de viaţă auster pe care îl promovează preşedintelui este o atitudine pe care ar dori să o vadă extinsă la nivel internaţional.