Cel mai nou film al lui Almodovar, comedia Amanţii pasageri, deschide TIFF 2013

După o serie de melodrame ca Volver, Îmbrăţişări frânte sau Pielea în care trăiesc, Pedro Almodóvar s-a întors la genul care l-a făcut cunoscut în anii '80: comedia. Premiera celui mai recent film al său va deschide TIFF-ul din 2013. 

12 mart. 2013, 09:51
Cel mai nou film al lui Almodovar, comedia Amanţii pasageri, deschide TIFF 2013

Los amantes pasajeros, comedia realizată de Pedro Almodovar, cel mai recent film al regizorului, de altfel, deschide cea de-a 12-a ediţie a Festivalului International de Film Transilvania.

Filmul va putea fi văzut în premieră absolută în Romania pe 31 mai, de la ora 20:45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă.

Lansarea oficială pe marile ecrane din România va avea loc în 7 iunie.

Acțiunea filmului se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia și până la aterizarea de urgență, timp în care pasagerii „dezbrăcați de iPhone-uri, filmulețe, Internet și iPad-uri, sunt condamnați să fie ei înșiși, înconjurați de necunoscuți”, potrivit lui Almodovar.

S-au făcut mai multe filme despre oameni care nu pot scăpa din locul în care se află (și televiziunea e plină de concursuri de supraviețuire, claustrofobe), de la Îngerul exterminator al lui Buñuel la Îngropat de viu, de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece în cel mai mic spațiu imaginabil, un sicriu. Provocarea e dificilă și pentru cel îngropat, dar și pentru cel care spune povestea lui, regizorul”, spune Almodovar despre cel de-al 19-lea film din cariera sa.

Penélope Cruz și Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriți ai lui Almodovar, au apariții cameo în film.

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie, la Cluj-Napoca. Va urma, între 19 şi 23 iunie, noua ediţie TIFF Sibiu.