Cel mai INTIM loc din LUME: Casa din mijlocul râului FOTO

Ai visat vreodată să ai o casă într-un loc atât de intim încât e aproape inaccesibil? Aceasta casă construită direct în mijlocul râului Drina, în Serbia, se potriveşte perfect acestei descrieri.

19 apr. 2013, 19:38

Înălţată pe o stâncă în centrul râului, în apropiere de orașul Bajina Basta, casa foarte mică a primit o mulțime de atenție pe internet, după ce a fost fotografiată anul trecut de artista Irene Becker. Fotografia ei a fost publicată de National Geographic ca fiind una dintre cele mai bune „fotografii ale zilei”, în august 2012, iar de atunci lăcașul misterios și liniștit de pe râul Drina a captat imaginatia a milioane de oameni, potrivit OddityCenter.

În Serbia, casa este o destinație turistică populară de zeci de ani și un simbol al regiunii pitoreşti Basta. Ea a fost chiar nominalizată ca una dintre cele Şapte Minuni ale Serbiei.

Casa se află în locația sa neobișnuită de peste 40 de ani. Potrivit proprietarului, „această casă a fost construită în 1968. Nu a fost ușor să o construim. Dar am reuşit în cele din urmă să fac asta cu ajutorul prietenilor mei. Pe atunci eram doar o grămadă de băieți tineri care înotau în apele râului Drina și făceau plajă pe o stâncă mare, care acum suportă casa”. Suprafața stâncii nu era foarte confortabilă, aşa că ei s-au decis într-o zi să construiască un loc adecvat pentru a se odihni. Ei au început să aducă în scânduri de la un șopron abandonat din apropiere, și nu după mult timp ei au construit un adăpost confortabil complet cu pereți și un acoperiș.

Deşi nu pare foarte solidă, aceasta casă de lemn a supraviețuit după mai multe inundații și furtuni grave.