Cel mai gras om din lume încearcă să slăbească

Cel mai gras om din lume a redus numărul caloriilor pe care le consumă zilnic de la 20.000 la 1.500 în încercarea de a-şi salva viaţa. El cântăreşte aproape 370 de kilograme.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 07:25
Cel mai gras om din lume încearcă să slăbească

Ultima dată când a ieşit din casă, Keith Martin (42 de ani) a fost transportat cu ambulanţa la spital, relatează dailymail.co.uk.

Pe propriile picioare, nu a mai părăsit casa de la atentatele din 11 septembrie 2001: „Îmi amintesc acea zi foarte bine pentru că peste tot oamenii reacţionau la acele atacuri oribile. Dar pentru mine a fost o parte bună, pentru că însemna că nu mai trebuie să ies din casă”.

Ultimatumul impus de doctori, care i-au spus că dacă nu va reduce numărul de calorii va muri, l-a determinat să îşi schimbe regimul alimentar. Totodată, a contat şi faptul că a aflat că este oficial cel mai gras om din lume: A fost ca un mesaj de trezire. Nu învinovăţesc pe nimeni pentru această situaţie oribilă în afară de mine. Doctorii mi-au spus că nu voi ajunge la 50 de ani dacă nu fac ceva drastic. Trebuie să pierd jumătate din kilogramele pe care le am”.

Keith Martin s-a apucat să mănânce în exces în momentul în care mama lui a murit: „A fost ceva complet neaşteptat. Mai fusese în spital, suferea de diabet şi de astm sever, dar nu ne-am gândit niciodată la asta. Eram atât de supărat şi mă simţeam vinovat pentru problemele pe care i le cauzasem. Am început să mănânc ca să mai scap de durere şi până să realizez, mă trezeam că mănânc de fiecare dată când mă supără ceva”, mărturiseşte Martin.

Cel mai gras om din lume îşi petrece toate zilele în pat şi şapte persoane vin zilnic să îl îngrijească. Doctorii şi asistentele medicale îl vizitează la domiciliu pentru a-i verifica starea de sănătate. Martin spune că şi-ar dori să fie la fel de slab ca în tinereţe, dar că momentan nu poate să viseze decât să stea confortabil într-un scaun obişnuit: „Mi-ar plăcea să fiu la fel de slab ca atunci când era tânăr, dar ceea ce îmi doresc cu adevărat este să pot sta confortabil într-un scaun cu dimensiuni obişnuite. Sunt determinat să slăbesc, a declarat acesta.