Destin tragic. Povestea fotografului care a câştigat un premiu chiar în ziua în care a murit

Fotograful Danny Beath s-a prăbuşit în faţa casei lui, suferind un atac de cord. El tocmai fusese desemnat de către un juriu ca fiind câştigătorul premiului naţional pentru una dintre fotografiile sale. Din păcate, artistul fotograf nu a mai aflat de succesul său.    

04 feb. 2013, 08:35

Talentatul Danny Beath, în vârstă de 52 de ani, fusese desemnat câştigătorul unui concurs naţional de fotografie chiar în ziua în care a murit, prăbuşindu-se în faţa casei, din cauza unui atac de cord.

Organizatorul concursului Travel Photo nu a mai reuşit să îi dea vestea cea bună celui care participa pentru a şaptea oară la acest concurs.

Danny câştigase concursul cu o fotografie în care prinsese imaginea unui fulger pe timp de furtună deasupra unui câmp de maci, într-o rezervaţie naturală din Seven Valley. La concursurile anterioare, el ajunsese în finală de fiecare dată, dar nu o câştigase, scrie Daily Mail.

Ironia sorţii a făcut ca tragicul eveniment să se producă simultan cu momentul în care juriul concursului îl anunţa pe Danny ca fiind câştigătorul. Evenimentele s-au produs în urmă cu trei săptămâni, scrie Daily Mail.

Danny, care avea un doctorat în Ecologie Trofică, era pasionat de fotografie şi de viaţa sălbatică. Ultima oară fusese în Papua Noua Guinee, pentru a face fotografii acolo. Cu fotografiile lui, Danny câştigase mai multe premii, între care două dintre acestea fuseseră organizate de publicaţia The Sunday Times.