Cei mai deosebiţi 10 pomi de Crăciun din lume. De la bradul de aur, la bradul de ciocolată FOTO

Tradiţia pomului de Crăciun a fost adaptată la vremurile pe care le trăim, astfel că anul acesta avem parte de un brad electronic, amplasat în centrul Bruxelles-ului, sau unul electric, la Londra. De asemenea, capriciile personale sunt şi ele satisfăcute, în Emiratele Arabe Unite fiind împodobit un brad cu diamante, în valoare de peste 11 milioane de dolari.

RomaniaTV.net
24 dec. 2012, 19:05

1. Bradul plutitor din Brazilia

Are 85 de metri înălţime şi a fost amplasat într-o lagună din dreptul oraşului Rio de Janeiro.

2. Bradul de ciocolată din Franţa

Se află la Paris şi este creaţia ciocolatierului francez Patrick Rogers. Va fi vândut bucată cu bucată, iar fondurile strânse vor fi donate în scopuri caritabile.

3. Cel mai scump brad din lume

Se află în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi şi are o valoare de peste 11 milioane de dolari. Este decorat cu aur şi argint şi are în total 181 de diamante, smaralde, safire, perle şi alte pietre preţioase.

4. Bradul de aur din Japonia

A fost creat de bijutierul japonez Ginza Tanaka şi are o înălţime de 2,4 metri. Costurile sale se ridică la 4,2 milioane de dolari.

5. Bradul electronic din Belgia

Este amplasat în centrul oraşului Bruxelles şi, spre deosebire de brazii tradiţionali, oamenii pot urca în vârf, pentru a admira panorama. Are o înălţime de 25 de metri, iar structura sa este de oţel.

6. Bradul Lego din Malaysia

A fost creat din 400.000 de piese Lego şi cântăreşte 600 kg.

7. Bradul electric din Anglia

Se află la Londra, în apropiere de King’s Cross, pe Regent’s Canal.

8. Bradul din sticlă de Murano, din Italia

Se află în Piaţa Campo Santo Stefano, din Murano, o insulă de lângă Veneţia. Are 8,5 metri înălţime, cântăreşte trei tone şi este compus din 1.000 de tuburi de sticlă.

9. Bradul cântător din Charlotte

Este o tradiţie care datează din 1953 în acest oraş din Carolina de Nord.

10. Cel mai vechi brad de Crăciun din lume

Se află în oraşul Wilmington, din Carolina de Nord, şi se presupune că are peste 400 de ani. A fost împodobit prima oară în anul 1928.