Cei doi elevi care au încercat să violeze o fată în căminul unui liceu din Călăraşi au fost reţinuţi

Cei doi elevi de la Colegiul Tehnic "Ştefan Bănulescu" din Călăraşi, care au încercat să violeze o fată de 16 ani de la aceeaşi unitate de învăţământ, au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi, miercuri, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 07:36
Cei doi elevi care au încercat să violeze o fată în căminul unui liceu din Călăraşi au fost reţinuţi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, cei doi elevi au fost audiaţi, apoi reţinuţi pentru tentativă de viol şi complicitate la tentativă de viol.

„Cei doi suspecţi, ambii în vârstă de 17 ani, din comuna Perişoru, au fost audiaţi şi au fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru tentativă de viol şi complicitate la tentativă de viol. Fata a fost şi ea audiată şi, însoţită de un om al legii, va merge la Serviciul de Medicină Legală pentru a se constata leziunile suferite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Mihaela Stan.

Ancheta arată că fata a fost chemată de un coleg de clasa a XIII-a în camera lui, cu care a întreţinut un raport sexual de bunăvoie. Ulterior, tânărul respectiv a ieşit din cameră, unde au intrat însă cei doi elevi care, prin ameninţări, au încercat să întreţină raporturi sexuale cu fata.

„Adolescenta, originară din comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi, locuia la internatul şcolii şi a fost chemată de un coleg în camera sa. La scurt timp aici a mai venit un alt tânăr şi amândoi au început s-o ameninţe pe elevă. Fata a fost bruscată pentru a întreţine relaţii sexuale cu cei doi, însă a reuşit să scape din mâinile lor şi să dea alarma”, a mai spus inspector Mihaela Stan.

Cei doi elevi au fost duşi în arest şi urmează să fie prezentaţi, miercuri, magistraţilor Tribunalului Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Poliţia a declanşat o anchetă în cazul unei eleve de 16 ani de la Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi pe care doi colegi de-ai săi, în vârstă de 17 ani, ar fi încercat să o violeze în internatul unităţii de învăţământ unde sunt cazaţi toţi trei.

Agresiunea a fost anunţată la Poliţie de un profesor de la unitatea de învăţământ.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi au început şi ei o anchetă în acest caz, în condiţiile în care incidentul a avut loc în internatul şcolii, unde există pedagogi şi supraveghetori.