Ceauşescu comemorat la Cimitirul Ghencea, de ziua sa de naştere VIDEO

26 ianuarie, zi obişnuită pentru români, însă înainte de 1989 era considerată o mare sărbătoare naţională. Ziua în care s-a născut Nicolae Ceauşescu. Sâmbătă, "tovarăşul" ar fi împlinit 95 de ani, iar câţiva nostalgici îi depun an de an flori pe mormânt cu gândul că înainte trăiau mai bine, informează România TV.

26 ian. 2013, 13:43
Ceauşescu comemorat la Cimitirul Ghencea, de ziua sa de naştere VIDEO

„Aici în Ghencea zace în acest mormânt, cel care azi (sâmbătă n.r.) trebuia să împlinească 95 de ani. Dacă cei geloşi pe el nu i-ar fi curmat viaţa ne întrebăm aceia au fost patrioţi sau patrihoţi? Patrihoţi şi sunt în continuare, ei au distrus ţara românească”, spun oamenii la mormântul lui Ceauşescu.

Acelaşi discurs, aceiaşi oameni care an de an, indiferent de vreme, se adună pe ziua de 26 ianuarie la mormântul tovarăşului Nicolae Ceauşescu.

„El a fost care ne-a dat pâine, case, serviciuri, cartelă a fost, dar n-a dat pe nimeni afară din serviciu. Cel mai eminent om din lume”, a adăugat un bărbat.

„Iubitul nostru fost conducător Nicolae Ceauşescu care datorită acestuia am putut să învăţ să ajung profesor”, a precizat un altul.

Timp de câteva minute mulţimea a ascultat cu capul plecat ultimul discurs al celui mai iubit fiu al poporului. A răsunat dintr-un casetofon de pe vremea tovarăşului. Nostalgicii au fredonat apoi, pe sărite, şi versuri din „Internaţionala”.