Ceartă în direct între Gigi Becali şi avocatul lui DD: Sunteţi toţi nişte escroci VIDEO

Europarlamentarul Gigi Becali a declarat, la România TV, că este convins că Dan Diaconescu nu are banii pe care spunea că este dispus să-i plătească pentru Oltchim, în ciuda faptului că a arătat în faţa camerelor de luat vederi mai mulţi saci cu teancuri de euro. El a intrat în dialog cu avocatul patronului OTV, Daniel Fenechiu, pe care l-a numit escroc pentru faptul că "îi ţine trena" lui Dan Diaconescu.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 10:55
Ceartă în direct între Gigi Becali şi avocatul lui DD: Sunteţi toţi nişte escroci VIDEO

Eu ştiu că nu are banii„, a spus Gigi Becali, care l-a numit pe Dan Diaconescu „escroc”. „A spus că dă donaţii dacă nu acceptă Guvernul banii. De ce nu merge să dea donaţii?”, l-a întrebat Gigi Becali pe avocatul Daniel Fenechiu, căruia i-a spus că este de aceeaşi teapă cu patronul OTV.

Şi dumneata eşti un escroc, pentru că stai lângă Diaconescu şi îi ţineţi trena. Statul român nu este circul vostru„, i-a spus Becali avocatului.

Fenechiu a păstrat o atitudine rezervată în dialogul cu Becali şi i-a amintit acestuia că în urmă cu câţiva ani era foarte prezent pe postul OTV. „Eu nu spun că nu mi-a fost prieten, că nu-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru mine mai demult, dar nu înseamnă că poate să-şi bată joc de tot statul român că a fost prieten cu mine. Eu l-am iubit pe Dan Diaconescu şi chiar şi acum am sentimentul ăsta pentru el, dar să termine cu tâmpenia asta. Eu ţin la el, dar mă şi enervează. A reuşit să mă dispere. Nu se poate batjocură la infinit„, a spus Becali.

Ulterior, europarlamentarul a revenit la sentimente mai bune faţă de Daniel Fenechiu: „Îmi cer scuze pentru ce am spus de dumneata, eram nervos. Dumneata eşti avocat, eşti om serios, nu-ţi mai strica imaginea şi nu te mai afişa lângă el, că o să râdă lumea şi de dumneata. Îţi pătezi numele şi onoarea„.

„Eu îl sfătuiesc pe Dan Diaconescu, ca prieten, să dea un pas înapoi. Să zică ce vrea el, dar să termine. Să încheie cum îi place lui, cu ce discurs vrea el, care crede că îi va fi favorabil, deşi nu mai are cum, că toată ţara şi-a dat acum seama că e un escroc şi nu mai are nicio şansă cu partidul lui, care oricum e furat din PNG-ul meu, că mi-au luat toate organizaţiile din toată ţara. Acum s-a dus cu PPDD direct în groapă şi domnul Fenechiu o să se ducă la un alt partid, că e om înţelept şi de calitate, dacă după ce l-am jignit m-a luat cu binişorul„, a mai spus Gigi Becali.

Gigi Becali a mai spus că sacii cu bani ai lui Dan Diaconescu sunt de fapt plini cu „rumeguş”: „Ăia nu sunt şapte saci, sunt şapte săculeţi cu «rumeguş» dedesubt şi cu două pachete de câte 50.000. El acolo avea cam 100.000. Două pachete de 50.000, nişte saci cu «rumeguş», adică bancnote d-alea mici, pe care i-a pus pe cant, ca să nu se vadă. Păi de ce nu scotea şi de dedesubt? Păi ce, noi suntem proşti? Cu noi face de-astea? Păi dacă alea sunt de 500 acolo, înseamnă că are 10 milioane, nu 2 milioane”.

În replică, avocatul Fenechiu a spus că, după cunoştinţele sale, Dan Diaconescu făcuse încă de vineri o programare la bancă pentru a retrage „o sumă mare”. „Am confirmări de la consilierii săi şi de la liderii sindicali care au fost cu dânsul în bancă că suma este suficientă pentru a se asigura plata salariaţilor pe luna august”.

„Să mă scuze domnul Fenechiu, dar în momentul în care stai lângă un escroc… spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti. Ei sunt toţi nişte escroci care ne-au plimbat, şi-au bătut joc de noi două săptămâni, de toată ţara românească şi acum n-o să stau să fac polemică cu domnul Fenechiu. O fi avocat, să-i dea Dumnezeu sănătate, dar dacă stai lângă un escroc, înseamnă că şi tu eşti escroc. Păi de unde să aibă el 2 milioane? Eu credeam că în spatele lui e cineva, dar el nu are 2 milioane, de unde să aducă el 2 milioane, de la Caracal? În al doilea rând, cum adică sacii cu bani îi duce el, dă salariile… Ce e circul ăsta? Unde le dă el? Cui? Păi de ce nu s-a dus? A spus că vom da donaţii. Să vină la mine acum, mă duc eu şi plec eu cu el la Oltchim şi dau eu donaţii, îl învăţ eu cum se dau donaţiile. Ce e escrocheria asta? Ne plimbăm cu banii prin tot Bucureştiul ca să ne facem de râs în toată Europa? Ce, am ajuns circul Europei că vrea Dan Diaconescu să se joace cu noi?„, a „tunat” Gigi Becali

Europarlamentarul a sugerat ca Dan Diaconescu să vină în faţa publicului cu una dintre „punguliţele” cu bani şi să arate întregul conţinut, idee apreciată de Daniel Fenechiu. „Eu, personal, nu fac judecăţi de valoare şi nu mă hazardez în susţiner că ar avea, că n-ar avea. Asta e problema clientului. O să-i sugerez clientului meu să facă o dovadă a faptului că în sacii respectivi nu se găseşte rumeguş, ci bani. O să-i sugerez să facă o vizionare a conţinutului sacilor respectivi. Poate e necesar un moment al adevărului„, a spus Fenechiu.