Cea mai simplă metodă să te laşi de fumat

Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Sănătate din Marea Britanie au atras atenţia asupra faptului că fumătorii care doresc să renunţe la acest obicei ar trebui să încerce să inhaleze mai puţin şi să fumeze cât mai rar pe parcursul zilei.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 14:01
Cea mai simplă metodă să te laşi de fumat

NICE (The National Institute for Health and Clinical Excellence) spun că cei care găsesc dificilă renunţarea bruscă la fumat, ar putea începe prin a inhala mai puţin şi a fuma mai rar, scrie descopera.ro.

„Unii oameni, mai ales cei care sunt extrem de dependenţi de nicotină s-ar putea să nu se simtă în stare să renunţe imediat, motiv pentru care renunţarea treptată este cea mai bună variantă. Această abordare este o alternativă destul de puternică, ea având potenţialul de a reduce riscurile. Pentru unii oameni, acest proces ar putea să determine o schimbare a comportamentului care, ulterior, ar putea duce la renunţarea la fumat”, a declarat profesorul Mike Kelly, expert NICE.

Deşi până în prezent politicile de conştientizare susţineau renunţarea bruscă şi completă la fumat, NICE adoptă o strategie treptată.