Cea mai scumpă pisică din lume: Arată ca un ghepard şi se comportă aproape ca un câine FOTO

O pisică face furori în rândul iubitorilor de animale din Statele Unite. Nu este vorba însă despre orice fel de pisică, ci una care seamănă foarte mult cu un ghepard. Savannah este numele rasei hibrid, o combinaţie între un animal sălbatic şi unul domestic.

06 iun. 2013, 05:59
Cea mai scumpă pisică din lume: Arată ca un ghepard şi se comportă aproape ca un câine FOTO

Pisicile Savannah sunt înrudite cu pisicile serval africane, astfel încât seamănă cu nişte gheparzi în miniatură. Gâtul, urechile şi picioarele sunt mai lungi decât la pisicile domestice, iar blăniţa sa este „decorată” cu un amestec de pete şi dungi.

Crescătorii susţin că sunt excelente animale de companie, deşi costă extrem de mult.

Sunt ca nişte căţeluşi care nu vor să crească niciodată. Este ca şi cum ai avea un câine, dar îşi fac nevoile la litieră. Sunt foarte fericite să te vadă. Aşteaptă cu nerăbdare să te întorci acasă„, a declarar crescătoare Kristine Alessio pentru ABC News. „Se înţeleg bine cu orice copil educat şi dacă mai aveţi un câine sau o pisică sociabile, cel mai probabil pisica Savannah va ajunge să doarmă în acelaşi pat cu ele”, a mai spus Kristine.

Pisicile Savannah ajung să coste până la 35.000 de dolari. Însă, în general, ele costă între 1.000 şi 5.000 de dolari, cam acelaşi preţ ca în cazul pisicilor domestice cu pedigree din SUA.