Ce va face Blaga dacă va fi ales lider PDL: „Muncă, muncă şi iar muncă”

Candidatul la preşedinţia PDL, Vasile Blaga, a declarat vineri, la Oradea, că nu poate să promită, dacă va fi ales în această funcţie, decât foarte multă muncă, pentru a reconstrui partidul care să ajungă din nou la guvernare în 2016.

15 mart. 2013, 12:41
Ce va face Blaga dacă va fi ales lider PDL: „Muncă, muncă şi iar muncă”

„Eu, ce vă promit eu? Nu vă promit decât muncă, muncă şi iar muncă, astfel încât să revenim sănătoşi din punctul de vedere al structurii şi mentalităţii partidului la guvernare în 2016. Şi nu ca a cincea roată la căruţă. Noi vom intra la guvernare numai după alegeri generale. Şi mai promit partidului ca politicile lui să fie decise doar în Modrogan şi nu altundeva”, a spus, în cuvântul său, actualul preşedinte al PDL.

Faţă de moţiunea lui Vasile Blaga şi-au exprimat adeziunea peste 30 de organizaţii din ţară, iar acesta consideră că delegaţii care vor vota pe 23 martie, la Convenţia Naţională, sunt „oameni responsabili”, care vor hotărî potrivit propriei conştiinţe, menţionează Agerpres.

Citeşte şi Vasile Blaga: Mă bucur că Băsescu ţine la mine, şi eu ţin la el

„Va fi o convenţie legitimă, domnul preşedinte Traian Băsescu poate veni, dacă vrea, să-şi spună orice punct de vedere, asta e viaţa”, a precizat Blaga.

Vorbind despre angajamentul PDL faţă de partenerii europeni, Blaga a spus că în acest context România mai are de făcut doi paşi importanţi în integrarea deplină în UE – Schengen şi moneda euro.

Citeşte şi Udrea spune că va putea colabora cu Blaga, dacă el va câştiga alegerile, dar mulţi ar putea pleca

„Nu suntem de acord cu guvernul Ponta pe care nu mă sfiesc să-l numesc antinaţional.(…) Noi spunem cinstit: de Schengen avem nevoie, pentru ca să fim trataţi de la egal la egal cu ceilalţi europeni, pentru libertatea de mişcare a mărfurilor noastre şi dreptul de a munci unde vrem în spaţiul Uniunii”, a subliniat Blaga.

Theodor Stolojan a ţinut să ajungă la Oradea pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Vasile Blaga, pe care l-a susţinut, după cum spunea, înainte ca vreunul să-şi anunţe dorinţa de a candida. Trei argumente a menţionat Stolojan: atitudinea corectă faţă de omul de alături, forţa de a depune şi conduce ‘o muncă titanică’ de reconstrucţie a partidului şi loialitatea faţă de partid.

Citeşte şi Vasile Blaga: Nu plec din PDL chiar dacă pierd alegerile

„Eu nu m-aş fi angajat într-o asemenea sarcină şi muncă titanică, dacă nu aş avea o echipă puternică”, a subliniat Blaga.