Ce spune Vasile Blaga despre plecarea unor parlamentari din PDL la Mişcarea Populară

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că nu ştie să existe vreo intenţie din partea unor parlamentari susţinători ai Elenei Udrea să părăsească partidul pentru Mişcarea Populară, arătând că nu ar exista niciun motiv deoarece obiectivele Mişcării Populare şi ale PDL sunt similare.

15 apr. 2013, 12:05
Ce spune Vasile Blaga despre plecarea unor parlamentari din PDL la Mişcarea Populară

Întrebat dacă a discutat cu parlamentarii având în vedere informaţiile apărute că unii dintre susţinătorii Elenei Udrea ar dori să părăsească partidul pentru Mişcarea Populară, Vasile Blaga a spus: „Eu nu ştiu de astfel de intenţie. Cu parlamentarii discutăm în permanenţă, o să organizăm în perioada următoare o discuţie mai lungă cu parlamentarii şi europarlamentarii”.

El a spus că obiectivele Mişcării Populare sunt similare cu cele ale PDL şi nu crede că există vreun motiv ca vreunul din membrii PDL să se înscrie în această fundaţie.

„Am văzut obiectivele Mişcării Populare sunt similare cu cele ale PDL. Nu cred că există vreun motiv pentru care unul dintre colegii noştri să se înscrie în această discuţie, pentru că au cadrul necesar de dezbatere în interiorul partidului”, a adăugat Blaga.

Deputatul PDL Elena Udrea a scris, pe blog, că cea mai mare parte a susţinătorilor ei au propus plecarea din partid, dar ea a susţinut rămânerea în formaţiune, precizând că nu există o strategie de rupere a PDL şi adăugând că este utilă, la un moment dat, apropierea de Mişcarea Populară.

Ea afirmă, într-o postare de sâmbătă, că subiectul relaţiilor dintre susţinătorii moţiunii „Noul PDL. O Nouă Românie” şi conducerea partidului stă în atenţia publică, chiar dacă personal a încercat să îl închidă, declarând, ori de câte ori a fost cazul, că rămâne în PDL şi că nu încurajează dizidenţa internă a celor care au susţinut-o în competiţia pentru şefia partidului.

CITEŞTE ŞI Sondaj IRES: Cât ar obţine Mişcarea Populară al lui Băsescu dacă ar intra în cursa parlamentarelor

Udrea precizează că face câteva menţiuni „ca urmare a zvonurilor privind plecarea” ei şi a susţinătorilor ei către o altă formaţiune politică în perioada imediat următoare: „Există nemulţumiri în rândul celor care au votat moţiunea mea legate de modul în care s-a organizat Convenţia Naţională, de rezultatul CNC-ului şi de strategia actualei conduceri de a se detaşa de parteneriatul cu Traian Băsescu. Ca urmare, au fost multe discuţii în care cea mai mare parte a susţinătorilor mei, şefi de organizaţii, parlamentari, primari, consilieri judeţeni şi locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid. Nu am încurajat această soluţie. Dimpotrivă, am cerut şi argumentat rămânerea în PDL şi implicarea noastră activă în lupta cu USL, având ca ţintă câştigarea alegerilor viitoare. Nu există nicio strategie de rupere a partidului din partea noastră, însă responsabilitatea unităţii PDL aparţine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne având că principal mesaj unitatea partidului”.

Potrivit Elenei Udrea, nu pot fi excluse total plecări individuale, dar ea speră să nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stănişoară şi Ion Cupă.