Ce spune APIA despre amânarea taxei auto

Amânarea taxei auto pentru maşinile înmatriculate înainte de anul 2007 este bună pentru tranzacţiile cu vehicule second-hand, dar nu atât de bună pentru piaţa auto, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Virgil Popovici.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 10:59
Ce spune APIA despre amânarea taxei auto

‘Amânarea taxei auto pentru maşinile înmatriculate înainte de anul 2007 este bună pentru tranzacţiile cu vehicule second-hand, dar nu atât de bună pentru piaţa auto’, a spus preşedintele APIA.

Potrivit sursei citate, este dificil de spus care va fi efectul de ansamblu al deciziei de amânare a taxei.

Plata taxei auto în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 a fost amânată cu un an pentru a da răgaz posesorilor să-şi vândă maşinile, dar şi pentru că modalitatea de aplicare nu a fost suficient înţeleasă de către aceştia, potrivit informaţiilor remise, luni, AGERPRES, de către Ministerul Mediului şi Pădurilor /MMP/.

Potrivit MMP, decizia a fost luată la întâlnirea de luni a Coaliţiei de guvernământ, urmând ca miercuri, în şedinţa de Guvern, să fie înaintată o Ordonanţă de urgenţă care să modifice Legea intrată în vigoare din 13 ianuarie 2012.