Ce spun vecinii din Mihăileanu despre familia Băsescu. GLUME pe seama autostrăzii lui Oprescu VIDEO

Vestea că autostrada suspendată va trece prin Mihăileanu, celebra stradă unde Traian Băsescu deţine o locuinţă, îi amuză pe vecinii şefului statului. Aceştia iau în glumă anunţul primarului  Sorin Oprescu, spunând că e făcut "la mişto". Altfel, vecinii au numai cuvinte de bine despre preşedinte, iar Maria este pentru ei "o dulcică".

01 apr. 2013, 16:37
Ce spun vecinii din Mihăileanu despre familia Băsescu. GLUME pe seama autostrăzii lui Oprescu VIDEO

Vecinii nu au motive să se plângă de ilustrul lor vecin. „E un om normal: face glume, e prietenos cu vecinii, cu oamenii care ştiu să facă glume. Nouă ne curgea în casă dacă nu se muta el, dacă nu făcea reparaţii. A băgat nişte bani. Acum e bine şi pentru noi”, a declarat un vecin.

Oamenii glumesc pe seama faptului că zona ar putea fi păzită de SPP. „Avem SPP, patru tanchete în pod şi o trupă de 42 de soldaţi şi ofiţeri”, a şuguit vecinul.

Acesta nu crede că ameninţarea primarului Oprescu, potrivit căreia autostrada suspendată va trece pe deasupra vilei din Mihăileanu, reprezintă mai mult decât o glumă. „E la mişto, aruncată aşa”, a comentat vecinul lui Băsescu.

Maria Băsescu a lăsat o impresie şi mai bună decât soţul ei. „E o dulcică. La locul ei, îşi vede de treabă, femeie ca lumea”, a mărturisit locatarul vilei în care stă Băsescu.

Cât despre zvonurile despre apetenţa preşedintelui pentru băutură, vecinii cred că sunt aiureli. „Niciodată. Şi a venit de zeci de ori aici, am vorbit cu el gură în gură, astea sunt aiureli. Ce să facă Băsescu, să bea ca să ce?”, a spus vecinul.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la Pro TV, că va face „pe dracu-n patru” să treacă autostrada suspendată prin strada Mihăileanu, unde preşedintele Traian Băsescu deţine un apartament.

Întrebat despre proiectele edilitare majore, cu referire la cel al autostrăzii suspendate, Oprescu a răspuns: „Lasă, dom’ne, că o să vadă dom’ Băsescu şi aia (autostrada – n.r.). Şi dacă n-o să fac pe dracu-n patru s-o trec prin Mihăileanu (…) Uite aşa, de-al naibii, aşa, s-o trec p-acolo…”.

Proiectul autostrăzii suspendate, denumit „Închiderea inelului median de circulaţie la zona de nord”, urmăreşte fluidizarea traficului pe marile artere ale Capitalei.

Acest proiect a fost anunţat de Oprescu încă din campania electorală a alegerilor locale din 2008.

Apartamentul din strada Mihăileanu al lui Traian Băsescu i-a fost repartizat acestuia de municipalitate, spre sfârşitul mandatului său de primar general al Capitalei. După ce Băsescu a devenit preşedinte, modul de dobândire a apartamentului a provocat un scandal public, şeful statului spunând chiar că va renunţa la imobil, însă acest lucru nu s-a întâmplat.