Judecători corupţi, plătiţi „în natură”. Brânză, SEX şi băutură pentru magistraţi

Deşi câştigă câteva mii de euro pe lună, unii judecători nu s-au dat în lături de la a lua mită. Şi cum orice "plus" este binevenit, unii au acceptat chiar şi plată "în natură", dacă oamenii nu aveau bani.

27 ian. 2013, 13:28
Judecători corupţi, plătiţi „în natură”. Brânză, SEX şi băutură pentru magistraţi

Magistraţi corupţi sunt destui în România, dar dacă majoritatea îşi mânjesc mâinile cu bani, au fost şi cazuri în care oamenii au „plătit” cu alimente, băutură sau… sex, în schimbul obţinerii unor decizii favorabile în instanţă.

Mai mulţi magistraţi acuzaţi că au luat mită au primit mită viţei, whiskey sau bijuterii.

Cel mai cunoscut caz este al judecătoarei Gabriela Bîrsan de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii DNA o acuză că a luat şpagă bijuterii cu pietre preţioase, vacanţe în ţări exotice, dar şi un apartament închiriat în Paris de la un om de afaceri care avea în desfăşurare mai multe procese şi care spera ca astfel să obţină decizii favorabile.

Dacă magistratul de la Înalta Curte ar fi primit şpăgi preţioase, la Giurgiu lucrurile erau mult mai simple. Procuroarea Florentina Bolocan a uimit o ţară întreagă când a primit şpagă un viţel de 180 de kilograme, brânză, ouă, lapte şi păsări. Ea le-a promis celor care i-au dat să mănânce că îi va ajuta cu o revizuire.

Un alt procuror, de data aceasta fost şef la Parchetul Curţii de Apel Galaţi a primit şpagă whiskey şi 40 de porţii de mâncare, ca să îşi sărbătorească fiica.

La Iaşi, fosta şefă a Curţii de Apel, care încasa un salariu ameţitor, a luat şpagă mii de euro, dar nu a refuzat nici mâncare sau flori.

Dacă unii preferă mâncarea, alţii vor direct…SEX! Valentin Popescu, fost vicepreşedinte al Tribunalului Petroşani, i-a cerut unei femei o partidă de amor, ca să îi dea o decizie bună în procesul de partaj. Pentru momentele de tandreţe, judecătorul va sta doi ani după gratii. El a fost prins de SRI în timp ce primea „mita” la un motel.

Tot sex a vrut şi judecătoarea Carmen Mladen, de la Craiova. Ea îşi şantaja amantul să continue relaţia cu ea şi să îi dea bani. Dacă bărbatul ar fi făcut altfel, ea l-a ameninţat că va publica fotografii cu el dezbrăcat.