Ce se întâmplă cu creierul în timpul orgasmului

Vă aduceţi aminte caricaturile care circulau la un moment dat pe internet cu telecomanda pentru femei şi telecomanda pentru bărbaţi? Ei bine, lucrurile nu stau foarte departe în viaţa reala. Mai ales când vine vorba despre orgasm.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 20:45
Ce se întâmplă cu creierul în timpul orgasmului

Dacă la bărbaţi creierul se focusează mai mult pe stimularea fizică în timpul actului sexual, la femei porneşte la treabă o întreagă maşinărie. Cel puţin aşa susţine o echipă de cercetători olandezi, de la Universitatea din Groningen.
 
Orgasmul stimulează nu mai puţin de 30 de zone diferite ale creierului femeii, inclusiv cele care au legătură cu emoţia, centrii tactili, centrii bucuriei, ai satisfacţiei, ai memoriei, zonele responsabile cu teama şi anxietatea. Mai mult, atingerea climaxului este sinonimă cu antestezia, femeile simţind doar plăcerea.

Pentru bărbaţi este nevoie de cercetări suplimentare, întrucât orgasmul acestora durează mai puţin decât al femeilor, astfel încât nu s-au putut afla cu exactitate câte zone sunt „afectate” de orgasm. Un lucru este însă cert: la bărbaţi trebuie stimulate organele genitale pentru a se transmite informaţia la creier, în timp ce la femei este nevoie de relaxarea creierului pentru a se transmite mesajul la organele genitale.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro