Ce se ascunde în spatele întrebărilor de la interviul de angajare

Interviul pentru un nou job ţi se pare simplu după ce ai trecut deja de mai multe ori prin această etapă. Este normal, având în vedere că angajatorii îţi adresează de fiecare dată aceleaşi întrebări.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 11:06
Ce se ascunde în spatele întrebărilor de la interviul de angajare

Deşi pare că sunt doar de umplutură până când se ating punctele importante ale discuţiei, ele ascund mai mult decât simple curiozităţi. Îţi dezvăluim în continuare ce se află în spatele celor mai des folosite întrebări intr-un interviu pentru un job nou.

1. Poţi să-mi spui câte ceva despre tine?

Este ridicol că angajatorul să se aştepte că tu să îţi expui întreaga personalitate şi toată experienta într-un singur răspuns. Ceea ce vrea de fapt de la tine este să îţi testeze abilitatea de a socializa şi de a sintetiza cele mai importante aspecte care te definesc.

2. Care sunt cele mai mari slăbiciuni ale tale?

Doar nu crede cineva că vreun intervievat va răspunde sincer la această întrebare. Nimeni nu o sa se apuce să-şi dea pe faţă defectele în faţa celui care va lua decizia de angajare. Se urmăreşte totuşi abilitatea de a depăşi obstacole şi, eventual, poţi menţiona un defect pe care l-ai remediat în timp.

3. Unde te vezi peste cinci ani?

Întrebarea este puţin exagerată, având în vedere că viaţa este atât de imprevizibilă. Cei mai mulţi cad în capcana de a răspunde aşa cum cred ei că ar vrea angajatorul. Nu se aşteaptă însă nimeni să juri fidelitate companiei pentru o veşnicie. Omul din faţa ta vrea doar să-şi facă o idee despre planul tău de carieră şi cum se potriveşte cu viitorul firmei.

Citeşte restul articolului pe Cosmopolitan.ro.