Ce ministru din cabinetul Ungureanu şi-ar da scaunul pe funcţia de şef de CJ

Este dispus să renunţe din vară la calitatea de membru al Guvernului, dar şi la mandatul de deputat, dacă va ieşi câştigător în cursa alegerilor locale. Potrivit unor surse din PDL,  la scrutinul din luna iunie, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi.

13 mart. 2012, 06:11
Ce ministru din cabinetul Ungureanu şi-ar da scaunul pe funcţia de şef de CJ

Deocamdată, decizia formală nu a fost luată de către organizaţia PDL Călăraşi, urmând ca oficializarea candidaturilor să se facă în scurt timp.

Candidatura domnului ministru este o probabilitate. La un moment dat, a zis că da„, a declarat, pentru RTV.NET, senatorul PDL de Călăraşi, Constantin Dumitru.

Potrivit acestuia, Fuia ar fi spus ulterior că se mai gândeşte dacă să-şi scurteze mandatul de ministru cu şase luni. Pe de altă parte, surse din PDL susţin că Fuia a anunţat deja conducerea grupului parlamentar şi a partidului că vrea să renunţe la Guvern şi Parlament în favoarea Consiliului Judeţean.

Dar pentru a deveni preşedintele CJ Călăraşi, Stelian Fuia va trebui să-l învingă la alegerile locale pe liberalul Răducu Filipescu, susţinut de către USL. Democrat-liberalul va candida împreună cu UNPR-istul Dan Păduraru, care vizează un nou mandat de primar al Călăraşilor.

De altfel, PDL şi UNPR au convenit încă de anul trecut să-şi susţină reciproc candidaţii la alegerile locale din 2012. Pentru formarea Mişcării Populare la nivel local, a fost cooptată şi organizaţia PNŢCD, un reprezentant al acesteia fiind primar al Oltenţei.