Ce MINISTER este dorit „CU PRIORITATE” de Crin Antonescu pentru PNL în viitorul Guvern

Liderul PNL, Crin Antonescu, vrea ca, în Guvernul care se va forma după alegerile parlamentare din 9 decembrie, PNL să preia cu "prioritate" un minister, cel al Finanţelor.

RomaniaTV.net
02 dec. 2012, 15:08
Ce MINISTER este dorit „CU PRIORITATE” de Crin Antonescu pentru PNL în viitorul Guvern

Întrebat, într-un interviu acordat Agerpres, ce persoane ar fi potrivite să ocupe portofoliile de la Finanţe şi Sănătate, Antonescu a răspuns: „Nu ducem lipsă de variante, nu vă pot spune nume acum sau nu vreau să vă spun un nume acum, pentru că nu este normal să rostesc public prea multe nume înainte ca discuţia despre structura Guvernului să fie gata, ca împărţirea responsabilităţilor între partide, pe ministere, să fie gata şi înainte ca premierul să aibă un cuvânt de spus în legătură cu aceste lucruri. PNL este interesat şi pregătit cu variante, dacă va fi cazul, pentru amândouă dintre aceste ministere şi, din punctul meu de vedere, este de dorit cu prioritate ca Ministerul Finanţelor, de pildă, să revină PNL.”

Antonescu a mai spus că viitoarea structură a Guvernului trebuie să „fie cât mai puţin costisitoare şi capabilă să dea cât mai multă responsabilitate şi capacitate de acţiune fiecărui ministru”.

În ceea ce priveşte scenariul în care preşedintele Traian Băsescu ar nominaliza un premier liberal, liderul PNL a arătat că nu există „niciun membru al PNL care să accepte o asemenea nominalizare”.

„Ca atare o asemenea ipoteză mi se pare nu imposibilă, dar cu totul şi cu totul improbabilă. Dacă aşa ceva s-ar întâmpla, admiţând pur teoretic, este evident că acel om care ar accepta mandatul din partea lui Traian Băsescu ar ieşi în afara hotărârilor pe care PNL, într-un congres, le-a luat, ar ieşi în afara angajamentelor pe care PNL şi USL le-a luat faţă de milioane de români şi în felul acesta ar ieşi în afara partidului„, a apreciat Antonescu.

Toţi miniştrii din actualul Cabinet Ponta s-au achitat de misiunea lor într-un mod mulţumitor. Dacă nu s-ar fi întâmplat asta ar fi fost schimbaţi. Este posibil ca unii dintre ei să nu se mai regăsească, posibil, pentru că vom discuta despre o altă structură de Guvern, dar nu este deloc exclus ca toţi miniştrii actuali să facă parte din viitorul Executiv„, a mai spus Antonescu despre componenţa viitorului Executiv.