Ce-i prea mult strică! Cum îşi pune viaţa în pericol o femeie DEPENDENTĂ DE APĂ

Consumul de apă este foarte sănătos pentru organism şi peste tot ni se spune că este foarte bine să bei cel puţin 1,5-2 litri de apă pe zi. O femeie din Marea Britanie a ajuns, însă, până într-acolo încât bea 25 de litri de apă zilnic, dependenţă care a adus-o, însă, în situaţia de a-şi pune viaţa în pericol.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 06:54

Sasha Kennedy, din Essex, Marea Britanie, este dependentă de apă încă din copilărie. Femeia de 26 de ani, mamă a doi copii, consumă zilnic în jur de 25 de litri de apă, astfel că îşi cară peste tot sticle şi foloseşte toaleta de cel puţin 40 de ori pe zi. Nopţile ei sunt aproape albe, pentru că se trezeşte foarte des pentru a bea apă şi a-şi satisface ciudata dependenţă.

Medicii pe care i-a consultat i-au spus că nu este nimic în regulă şi că sănătatea nu-i este în pericol, însă există şi specialişti care se tem că suprahidratarea ar putea declanşa probleme de sănătate sau ar putea duce chiar la deces.

Explicaţia este că atunci când celulele din corpul nostru se umflă de la excesul de apă, cele din creier ajung să nu mai aibă loc în cutia craniană și să fie presate, ceea ce poate duce la epilepsie, afazie sau paralizie. Totodată, consumul de apă în exces duce la diluarea anumitor substanţe din corp, ceea ce poate crea, de asemenea, probleme. Hiponatremia, spre exemplu, adică diminuarea nivelului de sodiu din sânge, poate da oboseală, amețeli, slăbiciune, crampe, greață, leșin, iar în cazuri severe chiar convulsii și moarte.