Ce BESTII! Viţei de o zi, omorâţi cu CRUZIME pentru că sunt… masculi VIDEO

Un filmuleţ cu viţei Jersey de numai o zi ucişi cu sânge rece pentru simplul motiv că sunt masculi a scandalizat Marea Britanie şi acum, prin intermediul Internetului, întreaga lume. Imaginile cu gestul de o cruzime de nedescris au fost difuzate pe postul englez de televiziune Channel 4, în cadrul primei ediţii a programului "Jimmy and the Giant Supermarket".

RomaniaTV.net
31 mai 2012, 12:13

Un val de plângeri a sosit pe adresa postului britanic Channel 4, după difuzarea unui reportaj ce arată cu câtă cruzime sunt ucişi viţeii din rasa Jersey la fermele din Marea Britanie. Telespectatorii au descris imaginile în termeni precum „bolnave” sau „oribile” pentru a sublinia faptul că nu au mai văzut vreodată ceva atât de supărător.

În imagini, fermierul împuşcă animalele fără vreo ezitare sau vreo urmă de regret, mulţumindu-se să spună că ei „oricum nu înţeleg ce se întâmplă”.

Vizibil şocat de cele văzute, realizatorul şi prezentatorul Jimmy Doherty a spus: „Oricât de ciudat ar suna, mă bucur că am văzut asta pentru că te face să vrei să opreşti ceea ce se întâmplă”.

În Marea Britanie, în jur de 90.000 de viţei sunt împuşcaţi anual doar pentru că sunt masculi şi, prin urmare neproductivi, în condiţiile în care vitele din rasa Jersey sunt crescute în principal pentru lapte. Totuşi, nimeni nu s-a gândit, se pare, că viţeii ar putea fi lăsaţi să trăiască şi ulterior să fie valorificaţi tot în sistemul de alimentaţie, sub formă de carne de vită.

În ciuda furiei iscate în rândul publicului, difuzarea imaginilor este considerată benefică de asociaţiile pentru drepturile animalelor, care mizau tocmai pe o asemenea reacţie, în speranţa că se va face ceva pentru oprirea uciderii animalelor cu atâta cruzime. În apărarea lor, cei de la Channel 4 au explicat că „programul a fost difuzat în intervalul orar prevăzut de lege, a fost precedat de un avertisment, iar animalele au fost omorâte de un expert”.