Ce alimente sunt interzise copiilor mici

Când în alimentaţia bebeluşilor încep să fie introduse mâncărurile solide, aceştia pot întâmpina probleme întrucât nu au suficient de bine dezvoltat procesul de masticaţie şi înghiţire. Tocmai de aceea părinţii trebuie să acorde o atenţie deosebită acestui aspect, pericolul înecării persistând până când copilul împlineşte 4 ani.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 05:58
Ce alimente sunt interzise copiilor mici

Iată câteva sfaturi în ceea ce priveşte produsele care ar trebui excluse din alimentaţia bebeluşilor.

Crenvurştii n-ar trebui incluşi în alimenţia bebeluşilor

Specialiştii de la Universitatea din Michigan avertizează asupra pericolului existenţei nitriţilor în aceste produse. Dacă aveţi de unde cumpăra crenvurşti fără nitriţi sau nitraţi, după ce-i fierbeţi trebuie să-i tăiati ca pe tăiţei, de-a lungul crenvurştiului şi nu de-a latul său.

Când introduceţi mâncare solidă în alimentaţia bebeluşilor, trebuie să o mărunţiţi bine

Bucăţile de brânză, carne, fructe etc. pot deveni o reală problemă. Pentru a evita pericolul înecării şi sufocării ar trebui sa ştiţi că o bucată de carne nu trebuie să depăşească mărimea amprentei de la deget, la fel şi brânza sau caşcavalul (pe care le mai puteţi da pe răzătoare). În ceea ce priveşte merele, acestea ar trebui coapte sau mărunţite, iar perele să fie foarte moi.

Nu introduceţi în alimentaţia bebeluşilor struguri întregi

Bobul de strugure este suficient de mare pentru a sufoca bebeluşul. Ca să fiţi siguri că eliminaţi acest risc, feliaţi boabele de strugure (nu este suficient doar să le tăiaţi în două). Sau, ca să fiţi şi mai catolici decât papa, transformaţi-le în piure.

Citiţi mai mult pe sfatulparintilor.ro