Ce alimente să mănânci pentru a-ţi recăpăta energia

Pe parcursul zilei, din cauza faptului că organismul nostru consumă mai multe calorii decât ne-am fi aşteptat, în special din cauza regimului de muncă la care majoritatea oamenilor este supusă, suferim pierderi de energie care se manifestă prin dureri de cap, moleşeală şi chiar apatie.

14 aug. 2013, 06:26
Ce alimente să mănânci pentru a-ţi recăpăta energia

Aceste pierderi de energie pot fi combătute uşor dacă ne obixnuim ca, în momentul în care simţim că suntem slăbiţi, să mâncăm o serie de alimente care să ne pună corpul din nou în tonus.

Aceste alimente, în marea lor majoritate, sunt alimente calorice şi bazate pe fibre de care nu trebuie să facem abuz. Consumate în exces, pot duce la probleme de greutate însă consumate cu moderaţie şi doar atunci când simţim cu adevărat că avem nevoie de ele, pot să ne ofere un val nou de energie necesar bunei funcţionari a corpuluinostru.

Iată care sunt alimentele care îţi redau energia cât ai clipi:

Bananele

Bogate în calorii (în jur de 100 la 300 de grame) şi în potasiu, bananele sunt un fel de baterii pentru corpul uman. Ajută al reglarea zahărului din sânge, atunci când nivelul acestuia este scăzut şi astfel la un plus de energie necesară.

Untul de arahide

Untul de arahide este bogat în acizi graşi care îţi vbor oferi un boost de energie necesar, dacă este consumat cu moderaţie. Este indicat să consumaţi între mese, în jur de 30 grame de unt de arahide. Astfel organismul va accelera arderile şi va veţi simţi plini de energie.
 
Celelalte alimente, pe Lyla.ro