Cazul preotului şantajat: Arhiepiscopia Tomisului va face anchetă în funcţie de evoluţia dosarului

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, luni, că în cazul preotului care ar fi fost şantajat de doi tineri, după ce ar fi fost îmbătat şi filmat în compania unei prostituate, va începe o anchetă disciplinară "în funcţie de evoluţia cercetărilor Parchetului".

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 12:30
Cazul preotului şantajat: Arhiepiscopia Tomisului va face anchetă în funcţie de evoluţia dosarului

Într-un comunicat de presă transmis luni, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că nu vor face niciun comentariu referitor la acest caz şi că vor fi începute cercetări disciplinare numai după finalizarea anchetei Parchetului.

„Fiind vorba de o anchetă în derulare a poliţiei, care cercetează o infracţiune deosebit de gravă, instituţia noastră nu va face niciun fel de comentariu cu privire la aceasta. (…) Ne exprimăm speranţa că Parchetul va face lumină în acest caz, iar vinovaţii vor fi pedepsiţi. În funcţie de evoluţia dosarului cercetat, Arhiepiscopia va demara o anchetă disciplinară”, se arată în documentul citat.

În comunicatul de presă se mai precizează că cei doi tineri care sunt acuzaţi de şantaj nu mai au nicio legătură cu Arhiepiscopia Tomisului.

„Începând cu luna august a anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a încetat orice colaborare cu una dintre persoanele cercetate, care avea şi calitatea de membru al coralei (Corala Armonia – n.r.), iar cealaltă persoană anchetată nu are nicio legătură cu Eparhia Tomisului”, mai spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Poliţiştii fac cercetări într-un dosar în care un preot de la Arhiepiscopia Tomisului ar fi fost şantajat de doi tineri, care, după ce l-ar fi îmbătat, l-au filmat alături de o prostituată şi i-au cerut bani ca să nu publice înregistrarea, anchetatorii spunând că ar exista mai mulţi preoţi şantajaţi.

Potrivit unor surse din Poliţia Constanţa, în cursul anului trecut cei doi tineri, în vârstă de 25 de ani şi 28 de ani, absolvenţi ai Facultăţii de Teologie din Constanţa, ar fi „ademenit” mai mulţi preoţi pe care, după ce îi convingeau să ţină diferite slujbe într-o casă (pomeni, sfeştanii), le dădeau să bea şi apoi îi filmau în compania unei tinere prostituate. Ulterior, sub ameninţarea dezvăluirii filmărilor, îi şantajau, cerându-le sume de bani.

Una dintre victimele celor doi, un preot de 35 de ani, a depus însă plângere la Poliţie, în luna martie a anului trecut, spunând că a fost şantajat de cei doi tineri pentru suma de 15.000 de euro.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa spun că dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cei doi tineri fiind cercetaţi în prezent pentru şantaj. Ancheta este încă în desfăşurare, oamenii legii încercând să afle şi câţi preoţi au fost şantajaţi în acest mod.

Conform surselor citate, unul dintre tinerii care au şantajat preoţi a făcut parte până anul trecut din Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, în timp ce al doilea este nepotul unor preoţi cunoscuţi din Constanţa.